Húsvétra hangoló bazár

2014. április 17., csütörtök, Közélet

Nem kedvetlenítette el a vásárosokat – de a látogatókat sem – a tegnapi, inkább télies, mintsem tavaszi időjárás: a sepsiszentgyörgyi központi piac előtti parkolóban felállított asztalokon a közelgő ünnepre kínálták portékájukat kézművesek, kistermelők.
 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A megyeszékhely köztisztasági társasága által meghirdetett húsvéti vásárra bejelentkezők közt akadt ugyan, aki a rossz időre hivatkozva visszamondta a jelenlétet, tegnap délelőtt azonban a lefoglalható, közel húsz, fehér ponyvás asztal közül csupán kettő maradt üres. Ün­nepre hangoló vásárfiát, hagyományos recept alapján készült mézeskalácsot három kiállítónál – árkosi és kézdivásárhelyi terméket is – találni, kertek-erdők terméséből nyert házi lekvárok, szörpök, valamint gombasavanyúság, zakuszka, gyümölcs- és zöldségmártások, házi laska és teakeverék további két termelőnél sorako­zott. Dekorációs tárgyak, tálak, festett fatojások mellett horgolt és kötött ruhadarabokból, különféle ékszerekből, bőrdíszműves és fafaragó munkáiból is válogathattunk, de ifjúsági regényeket, gyermekkönyveket is ajánlottak vásárfia gyanánt. A legkisebbek azonban minden bizonnyal egy igazi nyuszinak tudnának örülni, a vállalkozó kedvű érdeklődőknek egy sepsiszentgyörgyi kisállattenyésztő ajánlott szürke és fehér törpenyulakat is – harminc-negyven lejért már el is vihetők házi kedvenc gyanánt.
S amennyiben tegnap nem sikerült volna bejárni, körülnézni a vásárban, ma még lesz alkalom a vásárfia, kisebb ajándék beszerzésére – ne szegje kedvünket se eső, se hideg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2014-04-17: Belföld - :

Hírsaláta

EGÉSZSÉGÜGYI REFORMRA VÁRVA. Májustól válik érvényessé az egészségügyi alapcsomag, az ingyenes, illetve részben térítéses gyógyszerek listája.
2014-04-17: Közélet - Fekete Réka:

Tudás a tananyagon kívül

A megszokott oktatási módszerek nem igazán felelnek meg a jelenlegi elvárásoknak, ahhoz, hogy eredményt érjünk el, a tanárnak közel kell kerülnie a diákhoz, és olyan módon kell átadnia az ismereteket, hogy az lekösse a tanuló figyelmét, illetve hasznosítható tudást eredményezzen – hangzott el tegnap a sepsiszentgyörgyi Ady Endre Általános Iskolában tartott tájékoztatón, amelyen tíz ország képviselőinek jelenlétében mutatták be az Európai Bizottság által támogatott, nonformális tanulás/tanítás módszerét népszerűsítő partnerségi programot.