Feketemunka félreértésből?

2014. április 19., szombat, Közélet

A napszámostörvény félreértelmezése miatt jogtalanul dolgoztatott 300 személyt egy országos hálózatú bevásárlóközpont megyénkben két helyen –  deríttette ki a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság adócsalás elleni ügyosztálya és a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség.

A Buka­restben bejegyzett cég sepsiszentgyörgyi üzletében egyéni munkaszerződés nélkül alkalmazott 155 személyt árumozgatásra,  kisegítőként, a másik háromszéki városban 145 személy dolgozott nekik így. Mint kiderült, a cég a napszámostörvény szerint kívánt eljárni – ám nem követték figyelemmel, hogy a jogszabály novemberben és márciusban módosult, pontosan leírja, milyen munkakörben lehet napszámosokat foglalkoztatni, és kötelező a regiszter kiváltása is. A cégnél nem találták meg ezt a dokumentumot, így törvénytelennek minősül a 300 személy foglalkoztatása. Ha egy cégnél ötnél több feketemunkást dolgoztatnak, bűncselekménynek számít, ezért az ügyet a rendőrség vizsgálja, és továbbítja az ügyészségnek.                            (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2014-04-19: Közélet - :

Ajándék kászonimpéri gyermekeknek

A kézdivásárhelyi Zarah Moden és a New Fashion alkalmazottai kreatív húsvéti díszek készítésében segítettek a kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthon huszonnyolc lakójának.
2014-04-19: Közélet - :

Nem kellenek a fegyencek

Nem keltette fel a háromszéki cégek érdeklődését az Országos Börtönigazgatóság ajánlata, mely márciusban tájékoztatta a területi szakhivatalokat, hogy munkaerőt biztosítana vállalkozások számára.