Dr. Fogolyán Kristófra emlékezünk

2014. április 25., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgyön szom­baton dr. Fogolyán Kristóf halálának 60. évfordulója alkalmából megemlékezésre kerül sor, melynek részeként átadják a Fehér Angyal-díjat. A rendezvény fővédnöke: Surján László európai parlamenti képviselő, az EP alelnöke; védnök: László Attila, az RMDSZ Kolozs megyei szenátora.

A program: 15 órától megemlékezés a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórháznál, az emléktáblánál; 17 órakor emlékezés a katolikus temetőben a sírnál; 18 órától az emlékszoba megtekintése a prefektúra épületében, Sza­badság tér 4. szám.
A rendezvény részeként tartják meg a néhai kórházigazgató főorvos, szülész-nőgyógyász fel­ügyelete alatt és lánya, dr. Fo­golyán Edit szülésznő bábáskodása által világra jöttek, az ún. Fo­go­lyán-szülöttek első találkozóját is. Az ő nevükben a csángó iskolaalapító Ber­szán Lajos atya emlékezik.
A rendezvényre várják mindazokat, akik szeretettel és tisztelettel emlékez­nek a néhai „fehér angyalra”. A Fo­go­lyán-szülöttek Szotyori Nagy Áron­nál jelentkezhetnek a következő telefonszámon és e-mail címen: +40 731 151 516, ­szotyorinagyaron@gmail.com.

(x)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2014-04-25: Közélet - :

Macska a forró bádogtetőn (Bemutató a Tamási Áron Színházban)

Mély rétegeket érint, mégis közönségbarát darabnak szá­mít Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című drámája, amelyet ma este mutat be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Az előadást Victor Ioan Frunză rendezte.
 
2014-04-25: Máról holnapra - Farkas Réka:

Adókedvezmény, de kinek?

Mint holt lónak a patkó, körülbelül annyit érnek a Ponta-kormány frissen bevezetett gazdaságélénkítőnek szánt intézkedései: néhány nagyvállalkozónak, multinacionális cégnek lehet, segítenek, de mit sem könnyítenek a válságba belenyomorodott kisebb vállalkozások, no meg az egyszerű alkalmazottak életén.