Az odaadás belülről fakad

2014. május 17., szombat, Közélet

Pál apostol rómaiakhoz írt levelének 12. fejezete alapján vezette be az odaszánás, odaadás gondolatát Kántor Csaba, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese tegnap a sepsikőröspataki Írisz-tábor újabb létesítményének avatóján, amikor azt mondta, az odaadás belülről fakad.
 

  • Az Írisz Ház zenészcsoportja énekel                                  Albert Levente felvétele
    Az Írisz Ház zenészcsoportja énekel Albert Levente felvétele

A fogyatékkal élők szabadidőközpontjának ebédlőt, konferenciatermet, szolgálati lakást magában foglaló főépülete birtokbavételén jelen voltak az alapítók, a támogatók, az Írisz Ház foglalkoztatottjai és civilek, akik a legkülönbzőbb módon segítik évek óta a sérültek társadalmi integrációját.
Ebben a hajlékban a szeretet, a kitartás munkálkodik, ezért nincs akadálya a cselekvésnek, ezért sikerült megvalósítani három év alatt egy olyan létesítményt, ahol a fogyatékkal élők új perspektíva mentén élhetik szabadon életüket – foglalható össze a felszólalók mondandója. A fogyatékkal élők táboraként tervezett, de a családok számára is alkalmas központban három házban tizennyolc fiatal és kísérői számára van hely, szabad hetekben a központ kibérelhető nem sérült diák-, illetve felnőttcsoportok számára is, amikor negyven személyt tudnak elhelyezni. A fő cél mégis az, hogy tehermentesítsék azokat a szülőket, akik egész évben kötöttségben élnek fogyatékkal élő kiskorú, illetve nagykorú gyermekük felügyelete miatt.
A jelenlévőket köszöntötte Mathias Herren, a fő támogató HEKS (svájci protestáns egyházak segélyszervezete) igazgatója, Joanna Kinberger, az osztrák Diakónia és a Brot für die Welt munkatársa, Kisgyörgy Sándor, Sep­si­kőröspatak polgármestere, valamint Bálint Delinke, a tábort működtető Diakónia Kaper­naum Alapítvány alelnöke és Makkai Enikő, a tábor vezetője. Közreműködött a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Se­bestyén Lajos vezette Gyűszűvirág együttese, az Írisz Ház zenészcsoportja Márk Attila irá­nyí­tásával, valamint gitározott és énekelt Ko­lumbán Sándor bardoci nem látó fiatalember.
A svájci református konfirmandusok adományával együtt, hatvenezer euróból felépített főépület átadása után a létesítményt megáldotta Kántor Csaba püspökhelyettes, a fogyatékkal élő fiatalok pedig az ünnepi alkalomra felfújt léggömbök kipukkasztásával birtokba vették az ingatlant.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1713
szavazógép
2014-05-17: Közélet - Iochom István:

Háromszéken az autonómiakaraván (EMNP)

A Néppárt autonómiakaravánjának harmadik erdélyi és első háromszéki állomásán, csütörtök este Kéz­divásárhelyen zsúfolásig telt az Erzsébet Terem. A két­órás rendezvényen mintegy hetvenen vettek részt.
 
2014-05-17: Irodalom - :

Kányádi Sándor: Duna menti mondóka

ősöm ősödnél
ősebb
hősöm hősödnél
hősebb