Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 09:58
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Lemondásra szólítja Băsescut a parlament

2014. június 26., csütörtök, Közélet
Lemondásra szólította fel a parlament Traian Bă­sescu államelnököt a testvérét érintő korrupciós ügy miatt. A kétkamarás törvényhozói testület együttes ülésen fogadta el politikai nyilatkozatát, amely jogi értelemben nem kötelezi az államfőt távozásra.
 
A dokumentumot 344 vokssal szavazták meg, tizenhét tartózkodás mellett, ellenszavazat nem volt. Az RMDSZ saját törvényhozói lelkiismeretére bízta álláspontjuk kialakítását, mert Kelemen Hunor elnök szerint egyelőre nincsenek olyan bizonyítékok, amelyek Băsescu bűnösségére vagy felelősségére utalnának. A nyilatkozat megállapítja: Traian Băsescu „többet nem méltó arra, hogy biztosítsa az elnöki tisztség tekintélyét, függetlenségét és legitimitását”, családi ügye „súlyosan és helyrehozhatatlanul” érintette az államelnöki intézményt, ezért „azonnal mondjon le Románia államelnöki funkciójából”. A törvényhozók szerint az államelnöknek kell szavatolnia az igazságszolgáltatás tekintélyét és függetlenségét, de az ügy révén csorbult Románia hitele, és megkérdőjeleződött erős és megbízható partneri státusa. A nyilatkozat leszögezi: ahhoz, hogy Románia hozzájárulhasson a térség stabilitásához és biztonságához, elengedhetetlenül szükséges, hogy a román állam képviselete erős intézményeken alapuljon, amelyekre nem vetül a szervezett bűnözéssel való kapcsolat gyanújának árnyéka sem.
Hozzászólások
2014. június 26.
csütörtök 06:44
Szekeres
2393 hozzászólás
S ha lemondása után a Ceausescu sorsára jut is az is csak arra vall, hogy ez az ország politikusai csakis a saját érdekeikért tesznek, nem érdekelve a nép sorát/sajnos mi is idetartozunk, s ami még szomorubb, hogy a mi magyar politikusaink ennek a galád , korrupt vezetők szekér tolói/ na de ez van ezt kell szeressük/már aki szereti/

2014. június 26.
csütörtök 09:37
TIHI
1775 hozzászólás
A parlament törvényesen és helyesen járt el !!!!A nanai földbirtokos le kellett volna mondjon és azután igazolja,hogy az ellene felhozott vádak esetleg alaptalanok.Egy ilyen nemzetközi megítélésű,akár megalapozatlan vád esetén is erkölcsi kötelessége a lemondással élni egy korrekt,választott személyiségnek..Ezt tenné a világ bármely országában egy államfő vagy bármely politikus.Nem csak a tesvér bőncselekedeteiről van szó,hanem az egész család többé-kevésbbé bűnszagú ténykedéseiről.Tudjuk,miként sikerült csalni az elnőkválasztáskor és a referendum alkalmával...politikai tevékenységet folytatni 10 év elnőki tisztség alatt...az igazságszolgáltatást befolyásolni...ismerjük a közjegyző lány euró millióinak forrását....az Ilona lánya europarlamenti képviselő választásának elő-és hátterét...a feleség rroma aranylánca....a két vej ellentmondásos tevékenysége...és nem szóltam azon sok politikai szerepéről és befolyásáról,amelyek mindannyiunkat érintettek a fizetés csökkentésétől a nyugdíj törvényig,melyek a cégek elszegényedéséhez is vezettek.Ezen vádak megalapozatlanságát illene igazolni.Le kell mondani,és az igazságszolgátatás elé állni,és nem a mentelmi jog ruhájába burkolózni


2014. június 26.
csütörtök 10:36
csente
356 hozzászólás
Na , haj kik beszélnek!? Hogy nem szakad rájuk a parlament mennyezete?!

2014. június 26.
csütörtök 19:50
szekelyse50
5712 hozzászólás
Ebben a tákolmányban teljesen mindegy ki az elnök ,,

2014-06-26: Közélet - Bokor Gábor:

Esőből is megárt a sok (Aratásra készülnek a gazdák)

A gazdák egyik szeme sír, a másik nevet: esőben nem szűkölködnek, a vízre szükség van a növények fejlődéséhez – de a napi rendszerességgel hulló csapadék, a gyakori zivatarok lassan károkat okoznak, hátráltatják az időszerű mezőgazdasági munkákat. Pillanatnyilag az őszi szalmás gabonák – árpa és búza – kívánnák meg a meleg és a szárazabb időjárást. A betakarítást a déli megyékben a napokban kezdték el, és máris látszik: a sok eső károsan érinti az aratást, a búza minőségét.
 
2014-06-26: Közélet - Farkas Réka:

Beterjesztik a polgáriak (Autonómiapárti önkormányzati határozatok)

A Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete beterjeszti a székelyföldi autonómiáról szóló határozatot minden olyan településen, ahol önkormányzati képviselői vannak – jelentette be Kulcsár-Terza József megyei elnök. Sepsiszentgyörgyön Bálint József tegnap iktatta a városházán az erről szóló határozattervezet-javaslatot.