Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 04:44
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Beterjesztik a polgáriak (Autonómiapárti önkormányzati határozatok)

2014. június 26., csütörtök, Közélet
A Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete beterjeszti a székelyföldi autonómiáról szóló határozatot minden olyan településen, ahol önkormányzati képviselői vannak – jelentette be Kulcsár-Terza József megyei elnök. Sepsiszentgyörgyön Bálint József tegnap iktatta a városházán az erről szóló határozattervezet-javaslatot.
 
Kulcsár-Terza József kifogásolta a prefektus múlt heti körlevelét, melyben a kormány megyei képviselője arra figyelmeztette a polgármestereket, hogy ne fogadják el a Székely Nemzeti Tanács által javasolt határozatokat, mert eljárásuk jogszerűtlen, és kénytelen lesz megtámadni azokat. Az MPP háromszéki elnöke szerint érthetetlen a prefektus eljárása, nem az a dolga, hogy akadályozza a véleménynyilvánítást, illetve hogy fenyegetőzzék. Meglátása szerint a kormány azért utasította helyi megbízottját, hogy támadja meg az említett tanácsi döntéseket, mert fél attól, ezek eredményesek lehetnek. Annál is inkább, hogy felfigyelt rájuk a nemzetközi közvélemény is, az Európa Tanács már két önkormányzatnak is válaszolt megkeresésére.
Az SZNT február 12-én fordult nyílt levéllel a székelyföldi önkormányzatokhoz, arra kérve azokat, hogy fogadjanak el autonómiapárti határozatot. Az SZNT a javasolt határozat szövegtervezetét is mellékelte. Eddig 11 székelyföldi önkormányzat tett eleget a felhívásnak, Háromszékről Uzon és Kökös testülete fogadta el a dokumentumot, amelyben kinyilvánítják, hogy az általuk képviselt közösség az autonóm Székelyföldhöz szeretne tartozni.
 
Hozzászólások
2014. június 26.
csütörtök 08:53
gyula
1233 hozzászólás
az Európa Tanács már két önkormányzatnak is válaszolt megkeresésére. - RAJTA EMBEREK,MOST KELL ÜTNI A VASAT AMIG MÉG MELEG. Ha most se látják a lehetöséget akkor soha se fogják fel hogy mikor is idöszerü odaálni és harcolni.

2014. június 26.
csütörtök 09:31
TIHI
1775 hozzászólás
Tevékenykedni kell aktívan és nem hallgatni mint a sz.. a fűben,amint azt az RMDSz teszi

2014. június 26.
csütörtök 12:52
Ferencz
13769 hozzászólás
A tegnap feltettem egy (költői) kérdést, senki nem válaszolt. Most megismétlem: mi szükség van egy sereg elutasító határozatra? Én nem tudom, hogy ahol MPP-s tanácsos is van , ott magyar többségű-e mindenhol a tanács, de véleményem szerint semmi szükség az elutasító döntésekre, hiszen úgy a román hatalom, mit a birodalmi, ha érdeke úgy kívánja, csupán "matematikázni" fog. Márpedig beláthatatlan ideig még ez fog történni.

2014. június 26.
csütörtök 16:39
trovacsek
2517 hozzászólás
3 szekrol csak 2 telepules?!Hol a tobbi?!Miert nem hozzak meg ok is ezeket a hatarozatokat?!Talan meg van tiltva fenntrol?!Hol vannak ilyenkor a nagy autonomiazo rmdszes polgarmesterek,elen a szentgyorgyivel?!Nem szeggyellitek magatokat,ti rmdszes polgarmesterek es tanacsosok?!

2014. június 26.
csütörtök 19:49
szekelyse50
5712 hozzászólás
Valami megmozdult .és ez már valami ,most már csak a bátorságra lesz szükségünk..

2014. június 26.
csütörtök 20:24
Ferencz
13769 hozzászólás
Megkövetem a polgáriakat: nem figyeltem eléggé oda, és tévesen értelmeztem a tegnapi cikket: úgy értettem, hogy ahol egyetlen MAGYAR tanácsos is van, benyújtják...Ha ez a kezdeményezés nem az udmr testcsele, és nincsen a háta mögött semmi olyasféle átverési szándék, hogy érvénytelen határozatok sorozata szülessék, akkor - remélem - gratulálni lehet az MPP " feltámadásának" a kezdetéhez. Készüljetek fel arra, hogy az elveszített bizalmat nagyon nehéz, sok esetben egyenesen lehetetlen visszaszerezni.

2014. június 26.
csütörtök 21:27
ladoga2009
1165 hozzászólás
az "Autonómia" egy komcsi forgatókönyv szerint, lejáratott-udemerista lemezé vált. Szereplő, tüntető, tartalom-nélküli "fogássá" degradálódtatott. Elnézéssel...
A "farkast kiáltó juhász" mese - tesztcsele - ahogyan @Ferencz fogalmaz.
Aki, 25 éve parlamentben, kormányon, kisebbségi képviseletben, vezetés-közelben van, az kellene végre SZÍNT VALLJON!

2014. június 26.
csütörtök 21:28
ladoga2009
1165 hozzászólás
testcsel...sorry


2014-06-26: Közélet - :

Lemondásra szólítja Băsescut a parlament

Lemondásra szólította fel a parlament Traian Bă­sescu államelnököt a testvérét érintő korrupciós ügy miatt. A kétkamarás törvényhozói testület együttes ülésen fogadta el politikai nyilatkozatát, amely jogi értelemben nem kötelezi az államfőt távozásra.
 
2014-06-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ingatlanokat árverez a vízszolgáltató

Felhalmozott díjhátralék miatt ingatlanokat árverez a regionális vízszolgáltató. A Közüzemek Rt.-nek összesen hárommillió lejjel tartoznak háromszéki egyéni fogyasztók és lakótársulások. Végső megoldásként jogi eljárást indítanak a rosszul fizető ügyfelekkel szemben, a társaság háromszáz dossziét állított össze.