KerékpározásRangos megmérettetés Csíkszeredában

2014. július 24., csütörtök, Sport

Csíkszereda újabb rangos verseny szervezésével vonja magára a figyelmet. Írtam volna Sepsiszentgyörgyöt is, de... Nos, a Csíkszeredai Siculus Alpin Klub augusztus 3-án nagyszabású hegyikerékpár-versenyt rendez a Csíki-havasokban félmaratoni és maratoni távon.

Az útvonalat Hargita megye kitűnő hegyikerékpárosa, Kelemen Árpád jelölte ki a havasok bükk- és fenyőerdőin keresztül, 1400 méter fölötti magasságban a Szellő-tető lábáig, a táv végén pedig következik az extrém ereszkedő Somlyó hegyének déli oldalán.
  A hegyikerékpár-verseny tehát augusztus 3-án 10 órakor kezdődik, a rajt helyszíne a Csíki Játékszín előtti tér. A kezdők 30, a haladók pedig 70 km-es maratoni pályán küzdenek majd az érmekért. Nevezni a www.mtbmciuc.ro honlapon lehet, illetve a csíkszeredai kerékpárszaküzletben, augusztus 2-án és 3-án pedig a Játékszín közelében működő titkárságon. Nos, Kovászna megyei hegyikerékpárosok, itt az alkalom egy újabb erőpróbára. Élni kell a nem mindennapi lehetőséggel. Hajrá, háromszékiek, erdővidékiek!    (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2014-07-24: Sport - :

Veretlenül csoportgyőztes a magyar válogatott (Kosárlabda)

Hétfőn lezárult a Romániában zajló B-divíziós U18-as Európa-bajnokság csoportköre. A magyar válogatott 87–57-re legyőzte a románokat, és ezzel veretlenül jutott tovább csoportjából.
2014-07-24: Sport - :

A párbajtőrvívókban reménykedünk (Vívás)

Nem szárnyalta túl önmagát a magyar női tőrvívó-válogatott. Már az első körben vereséget szenvedett a kínai válogatottól, aztán a 11. helyért vívott mérkőzésen 45–44 arányban Kanadától is kikapott. Végül meg kellett elégednie a 12. hellyel.