Megbírságolták a megyei kórházatSokba kerül a pontatlanság

2014. július 24., csütörtök, Közélet

Hetvenhét hazai egészségügyi intézményt – köztük a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházat is – pénzbírság kifizetésére kötelezte az Országos Egészségbiztosító Pénztár és a területi közegészségügyi igazgatóságok, miután ellenőrzéseik hiányosságokat fedtek fel.

Kórlapokon észlelt formai hibák, kisebb tévedések okán kapott büntetést a megyei sürgősségi kórház is, András-Nagy Róbert menedzser azonban nem tartja jogosnak az eljárást – mint azt lapunknak tegnap kifejtette, ezért is támadták meg jogi úton a vonatkozó jelentést. Rámutatott, olyan mulasztásokról van szó, melyek semmiképpen sem befolyásolták az orvosi ellátás minőségét. A kórlapokon tapasztalt pontatlanságok kapcsán példaként említette, hogy esetenként nem a páciens munkahelyét jegyezték be kollégái, hanem a beteg beosztását tüntették fel. Jobbára olyan osztályokon tapasztaltak mulasztásokat, ahol kis számú személyzetnek jelentős mennyiségű munkát kell elvégeznie – fűzte hozzá a kórházmenedzser. 
Az országszerte májusban zajló felülvizsgálatok következtében összesen hétmillió lejt igényelt vissza az egészségbiztosító a hibás jelentéseket kiállító egészségügyi intézményektől, a háromszéki megyei kórháztól 80 ezer lejt vontak meg. A bírságot az intézmény kifizette.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2014-07-24: Közélet - :

Áradás Erdővidéken

Nem kérték az előző napok esőzései nyomán keletkezett károk elhárítására a készenléti felügyelőség segítségét a háromszékiek, Erdővidéken azonban gondot okozott a Kormos megemelkedett vízszintje.
2014-07-24: Közélet - :

Megbüntették a vármegyéseket

Fejenként 500 lejes pénzbírsággal sújtotta a megyei rendőrség a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nyolc kézdivásárhelyi tagját, aki június 19-én reggel kitűzte a Gábor Áron-szobor mellé a két székely zászlót.