Újabb székelyzászló-felvonás

2014. július 25., péntek, Közélet

Kézdivásárhelyen az egykori katonanevelde előtti világháborús emlékműnél szombaton 20 órakor Semjén Zsolt magyarországi miniszterelnök-helyettes jelenlé­tében ismét felhúzzák a székely zászlókat – jelentette be tegnap délelőtt sajtótájékoztatón Bokor Tibor, a város polgármestere.

Felidézte: az idén május 30-án született végleges táblabírósági döntés nyomán a Gábor Áron térről el kellett távolítani a székely jelképeket, még akkor is, ha ezzel nem értett egyet, és úgy érezte, a döntés sértő a székelységre nézve. Ugyanakkor még aznap megígérte: a közeljövőben ismét felvonják a székely zászlókat egy más helyszínen, ahová nem szól a bírósági tiltás. Szombaton ugyanabban a felállításban zajlik majd a zászlók ünnepélyes felvonása, mint 2013. március 15-én: az egyiket Semjén Zsolt és Bokor Tibor, a másikat pedig a Székely Nemzeti Tanács képviselői vonják majd fel. A polgármester felkéri a város és Kézdiszék lakosságát, vegyenek részt minél nagyobb számban a félórás rendezvényen, melyen két ünnepi beszéd és két énekszám hangzik majd el. A megyei önkormányzat támogatásával tízezer meghívó is készült (sajnos, szarvashibákkal fűszerezve – a szerző megj.), ennek felét a városban, másik felét pedig Felső-Három­széken teszik be a postaládákba. Fejér László Ödön parlamenti képviselő az elmondottakat azzal egészítette ki: nagyon fontos, hogy – akárcsak március 15-én – ezúttal is minél többen legyenek jelen a székely zászlók ünnepélyes újrafelvonásán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2014-07-25: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhelyi igen az autonómiára

A céhes város önkormány­zatának tegnap délutáni ülésén a jelen levő tizenhat városatya pártszínektől függetlenül mondott egyöntetű igent a Székely Nemzeti Ta­nács (SZNT) felhívására.
2014-07-25: Közélet - :

Célkeresztben a gazdaságpolitika

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szerint a következő nagy feladat a gazdaságpolitika erősítése lesz a magyar nemzetpolitika területén.