Védőoltásokra várva

2014. augusztus 15., péntek, Közélet
Jövő hét elején nagy mennyiségű tébécé elleni oltóanyag érkezik a megyébe, amellyel a háromszéki kórházak újszülöttosztályait látják el – közölte lapunk érdeklődésére dr. Sántha Ferenc járványtani főorvos, aki ellenben arra nem tudja a választ, hogy mikor látják el a kórházakat a jelenleg nagyobb hiányt jelentő hepatitis B elleni védőoltással.
A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban még másfél hónapra elegendő a bcg-oltóanyag, a fertőző májgyulladás ellen viszont csak augusztus végéig olthatják az újszülötteket, ha az egészségügyi minisztérium nem küld újabb dózisokat. (fekete)
 
Cikk megjelenési időpontja: 2014-08-15 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 216
szavazógép
2014-08-15: Közélet - Fekete Réka:

Táncanyanyelvünk több száz lábon

Nem néptáncosokat akarunk nevelni a három korosztályt átfogó gyermek- és ifjúsági együtteseinkben, hanem a magyar kultúra egy szeletét átadni, táborainkban pedig a közösségformálásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a gyermekekben erősítsük az érzést: tartoznak valahová – ezeket a gondolatokat fogalmazta meg lapunk érdeklődésére Virág Endre az idei borospataki néptánctáborról szólva.
2014-08-15: Közélet - :

Súlyos baleset Ojtozban

Felborult szerda délután egy személygépkocsi a 11-es országúton Bereck közelében, a baleset helyszínén a készenléti felügyelőség munkatársai, illetve a rohammentősök és a megyei mentőszolgálat csapatai biztosították az elsősegélyt.