Röviden

2014. augusztus 20., szerda, Világfigyelő

Szent István, a rendszerváltó király
Szent István óta tucatnyi, akkor erős állam és nép végleg elenyészett, és államférfiúi tehetség kellett ahhoz, hogy az akkori háborúskodó Európában szilárd, erős államalakulat jöjjön létre.

Mai szóhasználattal élve Szent István rendszerváltó király volt – mondta Lezsák Sándor tegnap a szlovéniai Lendván. Az Országgyűlés alelnöke a muravidéki magyarság augusztus 20-i központi ünnepségén arról beszélt, hogy Szent István elérte apja, Géza fejedelem stratégiai célját, „és úgy csatolta Magyarországot a nyugati, latin rítusú kereszténység táborához, hogy amit csak lehetett, megőrzött a korábbi hagyományokból”.

Pékfesztivál Pécsen
Tíz méter hosszú kenyeret vittek (fotó), majd szeleteltek fel Pécs belvárosában tegnap a Magyarok kenyere ünnephez kapcsolódó Pécsi Pékfesztiválon. A nemzeti összetartozást és a szolidaritást jelképező Magyarok kenyere kezdeményezés Pécsről indult 2011-ben.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 764
szavazógép
2014-08-20: Világfigyelő - :

Orbán Viktor: szabadságharcos nép vagyunk (A páneurópai piknik évfordulója)

Ez egy szabadságharcos nép, csak a szabadság rendjében érzi magát jól – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Sopronpusztán (fotó) a páneurópai piknik huszonötödik évfordulóján, az esemény helyszínén rendezett beszélgetésen.
 
2014-08-21: Család - :

Bogyó és Babóca új történetei

Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak címmel augusztus 28-tól játsszák a mo­zikban a népszerű meséből készülő rajzfilmsorozat új történeteit. A jól ismert szereplők mellett új karakterekkel, köztük a kalapját vesztett Gom­bával, a titokzatos Csigalánnyal, a kürtőskalácsot árusító Bodobáccsal és a Hörcsöggel ismerkedhetnek meg a gyerekek a harmadik sorozatban.