Hinnünk kell a magvetésben

2014. szeptember 16., kedd, Közélet

Nem hoz minden mag termést, számolni kell a veszteséggel, de lehet jó, lehet rossz a talaj, hinnünk kell abban, hogy ha lelkesen, lelkiismeretesen végezzük a lélekművelést, lesz eredménye – hirdette Kovács István unitárius lelkész tegnap Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református templomban tartott ökumenikus tanévnyitó istentiszteleten.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A Romániai Magyar Pe­da­gógusok Szövetségének háromszéki szervezete által szervezett egyházi tanévnyitón Péter Sándor megyei RMPSZ-elnök azt mondta, a pedagógusoknak bízniuk kell abban, hogy munkájuk valóban a jövőt érleli, és szerinte mindig azok győztek, akik örömmel kezdték a tanévet, méltósággal élik meg hivatásukat.
Márk evangéliumából vette a magvető példáját Kovács István unitárius lelkész, aki említette azokat az időket, amikor a pedagógusoknak és a diákoknak vasárnapi tevékenységeket szerveztek azért, hogy ne jussanak el a templomba, hogy a nevelők, a növelők, az ifjak lelkét nyitogatók, a tudást, bölcsességet átadók ne vethessék el az igazság magvait. A mai világban, amikor az információ bárhol megszerezhető, az ilyen típusú tudás helyett magatartásformát kell csepegtetnünk a gyermekekbe, hiteles jelenlétre, példákra van szükség – mondta az igehirdető.
Sztakics Éva alpolgármester szerint szeretetben és szeretetre kell nevelni a gyermekeket, Keresztély Irma főtanfelügyelő úgy véli, bármilyen viszontagságos az idei tanévkezdés, van ok az örömre, feltöltődésre, Zelenák József evangélikus lelkész, Ambrus István és Szabó József katolikus plébános pedig azért imádkozott és mondott áldást, hogy a pedagógusok méltósággal és kitartással tudják végezni hivatásukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2014-09-16: Közélet - :

Nyilvános vitára hív Szilágyi Zsolt

Nyilvános vitára hívta ki Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt Szilágyi Zsolt, az EMNP államelnökjelöltje, aki ezen a vitán azt szeretné tisztázni, hogy kötött-e újabb titkos egyez­séget „az erdélyi magyarok kárára” a kormányzó SZDP és az RMDSZ. Szilágyi Zsolt szerint „egyértelmű jelei vannak a paktum meglétének”.
2014-09-16: Közélet - Fekete Réka:

Kevesen, de lelkesen (Tanévnyító a Gödri Ferenc Általános Iskolában)

Nem csak tanítani, szeretni is kell a gyermeket – állítja Albert Andrea, aki szeptember elsejétől átvette a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola igazgatását Kiss István korábbi iskolavezetőtől.