Megújulhat a bálványosi út

2014. szeptember 17., szerda, Közélet

Szeptember 12-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben a 2014/767-es kormányrendelet, mely­nek értelmében Kovászna megye köztulajdonából az állam tulajdonába és az Országos Út­ügyi Vállalat ügykezelésébe került át a Kézdivásárhely–Torja–Bálványos–Sepsibükszád kö­zötti 35 kilométeres útszakasz. Ugyanakkor a DJ 113-as megnevezés DN 11C-re változott.
 

  • A szerző archív felvétele
    A szerző archív felvétele

Kovászna Megye Ta­nácsa július 30-án rendkívüli ülésen döntött az útszakasz állami tulajdonba való átadásáról, a Ponta-kormány pedig szentesítette a megyei és állami vagyonalap közötti cserét. Az átadásra harminc nap áll a felek rendelkezésre – közölte István Zoltán szállításügyi államtitkár sajtóirodája. A közleményben felidézik Tamás Sándor me­gyeitanács-elnök szavait, aki a korszerűsítési próbálkozások történetét mondta el: 2009-ben a megyei önkormányzat az útszakasz teljes felújítását a Regionális Operatív Program révén kívánta kivitelezni, anyagi források hiányában azonban a pályázatot várólistára tették. Az Elena Udrea által kezdeményezett programba felvételt nyert az útszakasz felújítása, de az akkori kor­mánnyal a kivitelezés is megbukott. Az államtitkár közleménye szerint a munkálatokat várhatóan már idén elkezdik.
Daragus Attila, Torja köz­ség polgármestere örömmel értesült a kormányrendeletről, és lapunknak elmondta: huszonöt év után végre úgy néz ki, nemcsak az ígéretekkel és foltozgatással maradnak, hanem történik is valami. Az országos útosztály illetékesei felmérték a terepet, és arról folynak a tárgyalások, hogy hol legyen állandó munkapontjuk. Daragus azt is közölte, a hír hallatán leállította az ülepítőállomás építését, és a  főúton áthaladó két kilométer szennyvízfővezeték lefektetésére összpontosítanak – ez legtöbb egy hónapot jelent –, hogy ne legyen semmiféle akadálya a munkálatok elkezdésének.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2014-09-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Megemlékezés
Nincs a napnak egyetlen órája, hogy ne gondolnánk fájó szívvel rátok. Tudjuk, hogy nem jöhettek, de mi mégis egyre várunk. Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk szeretett szüleimre, az angyalosi KOVÁCS MÁRIÁRA és KOVÁCS IMRE ZOLTÁNRA haláluk tizedik, illetve negyedik évfordulóján. Emléküket örökre szívünkbe zárjuk.
Szeretteik
4278702
2014-09-17: Közélet - Fekete Réka:

A környezetbarát közlekedésért

Futóversennyel, kerékpáros felvonulással és erdővidéki biciklis körúttal indítja a napokban őszi rendezvénysorozatát a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Infor­mációs Központ. Az iroda év végéig az európai süteményekről kíván összeállítani egy kiadványt.