Női kosárlabda, Román KupaMegkezdődött az új idény

2014. szeptember 20., szombat, Sport

Csütörtökön a Brassói Olimpia és az Alexandria közötti Román Kupa-mérkőzéssel megkezdődött a 2014–2015-ös női kosárlabdaszezon.

Az idénynyitó meccset minimális különbséggel, azaz két ponttal a házigazda brassói együttes nyerte meg, így egy lépéssel közelebb kerül a sorozat negyeddöntőjéhez. Az eredmény: Brassói Olimpia–Alexandria 71–69.
A kupasorozat első köre slágermérkőzésének a Târgovişte–Sepsi-SIC párharc számít, amely­nek első felvonását ma 18.30 órától a târgoviştéi sportcsarnokban rendezik meg, a visszavágóra szeptember 24-én kerül sor Sepsi­szent­györ­gyön. A Román Kupa-bronzérmes Dâm­boviţa megyei alakulat végső sikerével ért véget a női nemzeti liga előző kiírása. Ezzel szemben a zöld-fehérek „csak” a negyedik helyen zárták a bajnokságot, és döntőt játszottak a Román Kupá­ban. A csapatok az elmúlt két évben négyszer találkoztak egymással: a mérkőzések közül három târgoviştéi és egy szentgyörgyi sikert hozott. Mai házigazdáink már túl vannak az idei első „hivatalos meccsükön”, ugyanis kedden a Szuper­kupa-mérkőzésen 97–67-re győzték le az Aradi ICIM-et. A felkészülés jegyében a sepsiszentgyörgyi csapat az elmúlt hétvégén három formaellenőrző meccset játszott magyar, bolgár és román ellenféllel, s mindhárom párharcot magabiztosan megnyerte. A kora esti találkozó pikantériáját az szolgáltatja, hogy a SIC két tavalyi játékosa – Elena Dincă és Jasmine Watson – az új szezonban Târgo­vişte csapatát erősíti. Bízunk abban, hogy lányaink mindent megtesznek a győzelemért, és ma este együtt örvendhetünk az új idény első sikerének. Hajrá, zöld-fehérek! Hajrá, Sepsi-SIC!
A Román Kupa első fordulójának további mérkőzései: Galaci Phoenix–Temesvár, Nagyvárad–Aradi ICIM, Kolozsvári U–Craiova, Rapid–VSK Szatmár­németi, Gyulafehérvár–Marosvá­sár­hely. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2014-09-20: Sport - :

Nyert a Sepsi OSK és a Zágoni FC (Labdarúgás, III. liga)

A Zágoni FC hazai környezetben, míg a Sepsi OSK idegenben lépett pályára a labdarúgó III. liga negyedik fordulójának pénteki nyitónapján.
2014-09-20: Sport - :

Megdőlt az egyórás kerékpározás világcsúcsa (Kerékpározás)

A német Jens Voigt csütörtökön megdöntötte az egyórás kerékpározás világcsúcsát a svájci Gren­chenben.