Benyitott és elvitte

2014. szeptember 30., kedd, Közélet

A tulajdonos szeme láttára emelt el táskát egy besurranó tolvaj vasárnap este Sepsiszentgyörgyön a Híd utcában. A károsult akkor ért haza, és nem zárta be a kaput, mert vendégeket várt – de az ajtón hívatlan látogató nyitott be, aki egy mozdulattal elemelte az előszobában letett táskát, és már fordult is.

Amikor az elképedt hölgy utánakiáltott, a tolvaj visszanézett, innen tudja, hogy egy sötétebb bőrű fiatalember volt, akit most már a rendőrség is keres. A táskában némi pénz, amerikai útlevél, bankkártyák, egyéb iratok mellett egy fontos jegyzetfüzet is volt, aminek más nem veheti hasznát (az iratokat és bankkártyákat azonnal érvénytelenítették), ezért remélik, hogy valamelyik kukából vagy sáncból előkerülnek még. A rendőrség megkezdte a nyomozást, és felhívja a lakosság figyelmét, hogy mindig zárják be maguk mögött az ajtót. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2014-09-30: Közélet - :

Ünnep a szórványban

Széles körű összefogással Magyar Házat létesítettek Fehér megyében a Balázsfalva melletti Tűr településen. Az avatót az elmúlt hétvégére szervezett Tűri Magyar Napok keretében tartották.
2014-09-30: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Mesélő Háromszék
A mai program: 17 órától évadnyitó szüreti mesetáncház a sepsiszentgyörgyi Míves Házban, zenél a Folker együttes.