SepsiszentgyörgyTavaszra elkészülhet a mozi

2014. október 17., péntek, Közélet

Nagyobb sszeget, ötmillió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium a sepsiszentgyörgyi moziépület nyáron már megkezdett felújítására, így a közeljövőben nagy erővel dolgoznak, mert az év végéig el nem költött pénzt vissza szokta kérni a kormány – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere nagyon szeretné, ha a jövő tavasszal esedékes Reflex színházi fesztiválra elkészülne az új, 200 férőhelyes multifunkcionális színházterem és a két kisebb moziterem; itt lesz a helybeli Andrei Mureşanu Színház székháza is.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az átalakítás költsége nagyjából 1,6 millió euróra rúg, ami 7,04 millió lej, tehát a jelenleg rendelkezésre álló keret – a helyi költségvetésből már korábban elkülönítettek félmillió lejt e célra – a munkálatok négyötödére elég, ami igen biztató, hiszen a tavaly már átköltözött román társulat továbbra is a Tamási Áron Színházzal kénytelen osztozni a nagyon szűkössé vált termeken.
Az önkormányzat a mozi tatarozása után a mellette levő parkolót is rendezni kívánja, sőt, a Bodok Szálloda mögé emeletes parkolóházat szeretne építtetni, de ez még a jövő zenéje. Egyelőre annyi történt, hogy a sarkon évek óta elhagyott fabódét eltüntették, ami azért volt nehéz, mert építkezési engedélye ugyan volt, de a tulajdonos cég már régen megszűnt; végül került egy örökös, aki a lebontott épület maradványait elvitte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2014-10-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A nép ügyvédjéhez fordul a Néppárt (December 1.-törvény)

Az EMNP felkéri az ombudsmant, hogy emeljen alkotmányossági kifogást a román nemzeti ünnep megünneplését előíró törvény miatt, mert úgy véli, hogy a Mircea Duşa védelmi miniszter által kezdeményezett jogszabály egyértelműen a székelyföldi településeket célozza meg, ezeket leszámítva ugyanis szinte minden romániai városban létezik 1918. December 1. elnevezésű utca.
2014-10-17: Közélet - Fekete Réka:

Terjed a sárgaságjárvány

Szeptember elejétől több mint száz hepatitis A-vírussal fertőzött beteget, főként gyermekeket utaltak be a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba a fertőző betegek osztályára, a kór továbbra is terjed, hetente legalább egy tucat esetet diagnosztizálnak.