Újratárgyalják az állomási tó ügyét

2014. október 21., kedd, Közélet

Nem teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségeit a sepsiszentgyörgyi állomási tó bérlője, és tartozik is a városnak, ezért az önkormányzat újra napirendre tűzi az ügyet, és megpróbál valami megoldást találni arra, hogy ismét használható legyen az egykor közkedvelt szabadidős létesítmény – tudtuk meg Antal Árpád polgármestertől.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A helyzetet a birtokviszonyok bonyolítják: a tó a városé, a sziget azonban magánszemélyé, aki nem akarta eladni. Ezért neki (a cégének) adták bérbe a vízfelületet is, a várva várt felújítás azonban elmaradt: a szigeten levő hajdani cukrászda korszerűsítését félbehagyták, most még rosszabbul mutat, mint elhagyott korában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1489
szavazógép
2014-10-21: Közélet - Iochom István:

Iskolabővítés Esztelneken

Ünnepélyes keretek között avatták fel tegnap az esztelneki Nagy Mózes-iskola új épületszárnyának tetőtéri három osztálytermét, olvasótermét és két irodahelyiséget. Az iskolában az idei tanévben az óvodásoktól nyolcadik osztályig kétszáztízen tanulnak.
 
2014-10-21: Közélet - :

Székely zászlók Felső-Háromszéken

Fejér László Ödön parlamenti képviselő ajándékaként avattak tegnap székely zászlót előbb Bélafalván, majd Kézdiszentkereszten.