Diákok a Háromszék szerkesztőségében

2014. október 22., szerda, Közélet

Barabás Andrea tanítónő és Kerekes Jenő igazgató vezetésével a sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotája újságíró szakkörének diákjai látogattak tegnap a Háromszék szerkesztőségébe, hogy közelebbről megismerkedjenek az újságírói munkával, megnézzék, miként készül a lap.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A mintegy harminc, a Mikes Kelemen Főgimnáziumban tanuló negyedik, illetve hetedik osztályos diák az újságírói szakmához szükséges képességekről, tudásról, az újságkészítés – írástól a postaládába helyezésig tartó – folyamatáról kérdezte Farcádi Botond főszerkesztőt, majd bepillantást nyert a szerkesztőségben zajló munka különböző szakaszaiba.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2014-10-22: Közélet - Fekete Réka:

Apródok a fakanálnál

A nyári szünet után pénteken újraindul a sepsiszentgyörgyi Írisz Házban A fakanál körbejár adománygyűjtő vacsorasorozat, ezúttal a cukorbeteg gyermekek Szabadtűzi Lovagrend Apródjai csoportja veszi kézbe a fakanalat.
 
2014-10-22: Közélet - :

Nem kellett a csúszópénz

A korrupcióellenes hatóság Kovászna megyei osztálya tetten ért egy brassói gépkocsivezetőt, aki rendőrbiztost akart lefizetni, hogy ne függessze fel jogosítványát – tájékoztatott a hivatal. Hétfő délután C. S., az uzoni őrs munkatársa megállított egy brassói rendszámú furgont a főúton. Érezte, hogy a sofőr lehelete nem tiszta, és megfújatta.