Ima dalban fogalmazva

2014. október 29., szerda, Közélet

A felsőrákosi unitárius templom adott otthont az ötödik alkalommal megszervezett Háromszék-felsőfehéri egyházkör kórustalálkozónak.

  • Az Ürmösi Unitárius Dalárda. A szerző felvétele
    Az Ürmösi Unitárius Dalárda. A szerző felvétele

Török István esperes a tizenegy kórus fellépését követően záróbeszédében a hangot és az éneket Isten ajándékának mondotta, a kórusban való éneklésben pedig az egymásra figyelést emelte ki: a legjobb hang is csak egy hang, mely nem erejével és tisztaságával emelkedik ki, hanem alázatával az összhangért tesz és cselekszik. Az egyházi kórusban való éneklést szolgálatnak, istentiszteletnek nevezte az olthévízi tiszteletes. A tavaly a vargyasiaktól átvett és egy éven át a templomukat díszítő vándorzászlót Kotecz József felsőrákosi tiszteletes adta át a kórustalálkozó megszervezését jövőre vállaló árkosi lelkésznek, Bíró Attilának. Az eseményen fellépett a Felsőrákosi Unitárius Dalkör, Baróti Református Egyházközség Zathureczky Gyula Kórusa, Olthévízi Unitárius Dalárda, Sepsiszentgyör­gyi Kriza János Unitárius Dalárda, Szentivánlaborfalvi Unitárius Nőszövetség Laborfalvi Róza Kórusa, Szent­ivánlaborfalvi Székely István Dalkör, Vargyasi Unitárius Dalárda, Datki Tóth Gyula Unitárius Kórus, Brassói Dávid Ferenc Unitárius Dalárda, Árkosi Régeni Áron Unitárius Dalárda és az Ürmösi Unitárius Dalárda. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2014-10-29: Magazin - :

A kulturális miniszternek nincs ideje olvasni...

Vitát váltott ki a francia kulturális miniszter azzal, hogy egyetlen regénycímet sem tudott idézni Patrick Modiano francia írótól, akinek három hete ítélte oda a 2014. évi irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia.
2014-10-29: Közélet - :

Folytatják a patakmeder szabályozását

Kézdiszentléleken folytatódik a patakmeder-szabályozás, a településen kívül beton támfalat öntenek a kanyarokban, de a nyári árvíz a katrosai részen tönkretette a rögzítetlen fóliát, amit újra kell teríteni.