Az utca hangja

2014. október 31., péntek, Nyílttér

BOOTH EDDA, Anglia. Szeretném megköszönni a Volt Politikai Foglyok Szövetségének és mindazoknak a részvételét, akik az 1956-os események kapcsán édesapámról, V. Szalay Attiláról is megemlékeztek és emléktábláját megkoszorúzták.

Igazán nagy­ra becsülöm, hogy évről évre gondoskodnak arról, hogy édesapám neve tovább éljen a székely-magyarok történetében.
TAMÁS JÁNOS, Sepsiszentgyörgy. A Puskás Tivadar utcában, az 1918. December 1. útra nyíló gang és az Omniasig biztosítóház mellett majdnem két hónapja újra felástak egy kb. három méter hosszú és egy méter széles útszakaszt, és természetesen ott hagytak egy nagy halom törmeléket, de azóta soha senki arrafelé sem nézett. Megértem, hogy ez az utca, ahogy a város is, fel van fordulva, amikor dolgoznak, de ezt a helyzetet mivel magyarázzák? A nyár folyamán az utcában kicserélték az ivóvíz- és szennyvízcsöveket, ez is nagy felfordulással járt, de láttuk az eredményt – az viszont felháborító, hogy újra felásnak egy részt, és éppen a kanyarban, ahol nagyon zavarja a forgalmat, aztán az illető cégtől senki nem néz arra!
G. E., Szörcse. Ok­tóber 26-án a helybeli nőszövetség szervezésében ünnepi istentiszteletet tartottak a szörcsei református egyházközségben, ahol nőszövetségi zászlót avattak, és Isten áldását kapta a megújult templombelső és a tavaly felújított orgona. A gyülekezet tagjai mellett az egyházmegye nőszövetségeinek képviselői is részt vettek az ünnepségen. Igét hirdetett Balogh Zoltán, a kézdi-orbai református egyházmegye esperese, majd Szász Magdolna köszöntötte a jelenlevőket. Gáspár Erika lelkész ismertette a templom és az orgona történetét, és bemutatta a nőszövetségi zászlón levő jelképeket. Kovács Noémi, Pál Emőke és Balogh Izabella verset mondott, Balogh Csaba rövid orgonajátékot adott elő, végül a nőszövetség és a presbitérium tagjai által készített és felszolgált ízletes ebédből falatozhattak a jelenlevők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2014-10-31: Nyílttér - Ferenczy L. Tibor:

Gondolatok a temetőből

A halottak napja az élőket figyelmezteti az elmúlás szomorúságára, az elhunytak sírja melletti gyertyagyújtás alkalom az emlékezésre. Mert nincs ember, akinek ne lenne közelebbi-távolabbi hozzátartozója, rokona, jó barátja eltemetve szülőföldjén vagy távoli országban, messzi tájon, aki akarva-akaratlan eszébe ne jutna mindenszentek estéjén, halottak napján.
2014-10-31: Nyílttér - :

Erdő, erdő, erdő!

A hatalom és a mindenható erdészet az utóbbi húsz esztendőben országos szinten oda(vissza)adott nem igazi volt tulajdonosoknak több mint egymillió hektár erdőt. Ennek nagy részét már le is tarolták azóta!