A frissen házasulók itt fényképezkednek

2014. október 31., péntek, Nyílttér

A már nem használt kerekes kutat virágállvánnyá léptették elő az uzoni református parókia udvarán. Olyannyira tetszetős, hogy divattá vált: a frissen házasulók itt fényképezkednek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1449
szavazógép
2014-10-31: Nyílttér - :

Az egyszerű fanyűvő

A megmaradásról szajkózó népvezéreink megbuktak. Amíg jobbról is, balról is veszett kutyaként csaholnak, és olykor egyet-egyet vakkantanak az önrendelkezésről, sötétbe borul a táj. Keserű szájízzel beletörődtem – aztán egy erdőszéli faluban találkoztam a mesebeli favágóval, aki ősi módon harcol a mindennapi betevőért...
2014-10-31: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia Termében november 2-áig még látogatható a Kós Károly Egyesülés építészeti témájú tárlata, a Vándorokból mesterek című kiállítás, amely öt mesterré lett erdélyi vándor, Bogos Ernő, Esztány Gyöző, He­gedüs Alice, Müller Csaba, Tóthfalusi Gábor és tanítványaik munkáit mutatja be. A múzeum hétvégén 9–14 óráig látogatható.