Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 03:06
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Épül a Sepsi Sportaréna

2014. október 31., péntek, Közélet
A sportlétesítmény látványterve
A sportlétesítmény látványterve
Egy-két héten belül megjelennek a munkások a helyszínen, és elkezdődik az új sepsiszentgyörgyi sportaréna építése – jelentette be Antal Árpád polgármester. A létesítmény egy új városnegyed születését is jelzi a Csíkszereda felől érkező út bal oldalán.
A XXI. századi színvonalú sportkomplexum felépítése szerepel a néhány évvel ezelőtt elkészült városrendezési tervben, és bár az aréna elkészültének kétéves a határideje, a környék végleges kialakítására egy évtizedet szán a városvezetés. Az állami mellett magánberuházásokra is számítanak, a szomszédos lakópark már épülőben, és bevásárlóközpont felhúzásának szándékát is jelezték az érdekeltek. A sportaréna háromezer férőhelyes modern épület edzőteremmel és jégpályává alakítható nagyteremmel.
  Több romániai sportföderációtól kértek és kaptak engedélyt, a kosárlabda, kézilabda, teremfoci mellett a jégkorongszövetség is megadta jóváhagyását. A sportkomplexum területén lesz egy sportszálló, mely lehetőséget nyújt edzőtáborok szervezésére, és több teniszpálya is helyet kap. Az aréna alkalmas lesz nemzetközi ifjúsági versenyek szervezésére, felnőtt megméretkezésekre azonban nem (ahhoz legalább ötezer férőhelyesnek kellene lennie), de befogadhat majd kulturális rendezvényeket, koncerteket is. A szándék szerint Brassóval közösen pályáznak majd különböző nemzetközi rendezvények megszervezésére.
A terveket a kolozsvári Műszaki Egyetem és egy ottani BogArt nevű cég készítette, korszerű szerkezetű, modern anyagokból készült épület lesz. A városháza október 15-én kiállította az építkezési engedélyt, és pár napja a Hivatalos Közlönyben is megjelent a kormányhatározat, amelynek értelmében az önkormányzat által kezdeményezett beruházást átveszi a fejlesztési minisztérium és az Országos Befektetési Vállalaton keresztül finanszírozza az építkezést. A sportaréna felhúzása 85 millió lejbe (19,3 millió euróba) kerül – ilyen jelentős állami beruházás nem volt az elmúlt években Sepsiszentgyörgyön, a csendőrlaktanyára 15 millió eurót költött a kormány – mondta el a polgármester, aki azt is kiemelte, ez a sportaréna szerepel az országos intézmény négy legnagyobb, prioritásként kezelt befektetése között. Antal Árpád  szerint jövő  héten kiadják a munkakezdési utasítást, és csak az időjárás függvénye, neki is láthatnak az építők, mert már az idei költségvetésben szerepel egy bizonyos összeg. A munkálatok kivitelezését a szintén kolozsvári ACI Cluj Rt. nyerte meg, és két év áll rendelkezésükre, 2016 végére el kellene készülnie a sportarénának. A városháza önrésze 20 százalék, a területrendezést, parkolók, edzőpályák kialakítását vállalták – hangsúlyozta a polgármester.
Antal Árpád kitért arra is: azért kezdeményezték a sportaréna építését, mert jelenleg nincs a városnak sportcsarnoka, fontosnak tartják a fiatalok sportolásának támogatását, és bíznak benne, ha a sikeres  kosár- és teremfocicsapat mellé felzárkózik egy jó hoki- és kézilabdacsapat is, mind többen kapnak kedvet a testedzéshez.
Hozzászólások
2014. október 31.
péntek 08:54
Figaro
232 hozzászólás
Hogyhogy nem Zakariás tervezte?

2014. október 31.
péntek 09:02
trovacsek
2517 hozzászólás
Fiatalok sportolasanak tamogatasa-jo,rendben van ez is kell.De fiatalok (es nemcsak) munkahely-lehetosegeinek a tamogatasa, az mikor lesz?Kerdes,hogy amig megepul ez a szuper arena,addig a ma meg itthon levokbol meg hanyan lesznek itt es nem valahol a nagyvilagban?Ember, a demografiai haboruban vesztesre allunk,es nem akarjatok latni!

2014. október 31.
péntek 09:28
dinibacsi
11079 hozzászólás
rendben,legyen aréna,kell az,de ez lenne a legfontosabb számunkra?Ja,és kiváncsi lennék,hány helybéli fog dolgozni az épitkezéseken?!

2014. október 31.
péntek 11:31
hszilvy
69 hozzászólás
Én meg arra lennék kiváncsi, hogy fogunk eljutni odáig? Lassan gyalog is járhatatlan a város rengeteg utcája. Az oké, hogy idő kell, meg elhuzódnak a munkálatok, meg minden ... de lassan kezd világossá válni, hogy a munkálatok végét az unokáink fogják megérni talán csak. Ha valami csoda közbejön.
De a lényeg, hogy épül az új sportaréna, mert az kell, és gondolom, arra van pénz.
Apropó, sportolási lehetőség meg hasonló blablabla ... mi is a helyzet a meglevő két sportcsarnokunkkal?

2014. október 31.
péntek 13:47
england
738 hozzászólás
Csak az egyik a "milyenk", a masik meg nagyon kicsi.

2014. október 31.
péntek 13:59
peti
808 hozzászólás
Antal Árpád: azért kezdeményezték a sportaréna építését, mert jelenleg nincs a városnak sportcsarnoka.
Akkor fent Szemerján, a régi sportcsarnok mögött levő sportcsarnok kié, nem a városé?

2014. október 31.
péntek 14:08
hszilvy
69 hozzászólás
na, ugyanezen vagyok én is fennakadva. Vagy az(ok) már nem is sportcsarnok(ok) ? Rendben, megértem, hogy azok nem alkalmasak sem "erre", sem "arra", amikre alkalmas lenne az új ... de ahogy látom, azok sincsenek kihasználva teljesen. Ez az új is ugyanúgy járna?

2014. október 31.
péntek 21:20
leopold
2046 hozzászólás
egy Qrva vizvezeteket nem sikerul kicserelni ebbe a bombazott varosba nemi bohoccal hat ott mi lesz?20% onresz jovobe 20% adoemelest jelent vajon?

2014-10-31: Közélet - Hecser László:

Patthelyzetben a közszolgáltatásokkal (Sepsikőröspatak)

A sepsikőröspatakiak és kálnokiak közt szép számmal akad, aki nem kíván a közszolgáltatókkal szerződést kötni, vagy ha már megkötötte, nem fizet. Kisgyörgy Sándor polgármester szerint a büntetés kiszabása nem jelent megoldást: zömüknél nehézkesen menne a behajtás, ráadásul a szolgáltatók maguknak okoznának gondot, hiszen a kinnlévőség kedvezőtlenül befolyásolná következő évi költségvetésüket.
2014-10-31: Máról holnapra - Farkas Réka:

A választás szabadsága

Ha valamikor, most aztán igazán van választási lehetősége az erdélyi magyarságnak: tizenkét román és két magyar jelölt ácsingózik voksainkért, szeretné, ha mi is segítenénk államelnöki székbe jutását. Ez így, persze, túlzás, hisz akárcsak a két magyar, a románok többsége is tudja, nincs valós esélye elfoglalni a Cotroceni-palotát, többségüket egyéni vagy pártérdekek, háttér-kombinációk kényszerítették az indulásra.