Belföldi hirek

2014. október 31., péntek, Belföld

Béremelés az egészségügyben
Elállt korábban bejelentett tiltakozási szándékától a Sanitas szakszervezet, miután a kormány azt ígérte az érdek-képviseleti vezetőknek, hogy jövő év elején megemelik az egészségügyi rendszerben és szociális ellátásban foglalkoztatottak bérét.

Marius Sepi, a Sanitas első alelnöke elmondta, Victor Ponta kormányfővel arról állapodtak meg, hogy a juttatásokat 2015. január elsejétől minden érintett számára száz lejjel megemelik, azaz nem csupán az 1500 lejnél alacsonyabb fizetéseket, ahogyan az még a júniusi tárgyalásokkor felmerült.

Erdélyi jelöltet támogassunk
Az elnökválasztásokon való részvételre buzdít az Autonomy for Transylvania mozgalom. Közleményükben rámutatnak: fontos, hogy minden erdélyi éljen választói jogával, s azt tanácsolják hogy mind az első, mind a második fordulóban erdélyi jelöltekre adják voksukat. „A jelöltek programjai közül kizárólag Szilágyi Zsolt hangsúlyozta a történelmi régiók autonómiájának fontosságát, és a föderális Románia előnyeit. Ezért az első fordulóban az erdélyi autonomisták csak rá adhatják nyugodt szívvel szavazatukat. A második fordulóra esélyes Klaus Johannis Romániájában pedig sokkal erősebb lehet régiónk befolyása, éppen ezért a második fordulóban őt kell támogatnunk szavazatunkkal” – mutatnak rá közleményükben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 751
szavazógép
2014-10-31: Belföld - :

Hirsaláta

GÓRCSŐ ALATT AZ AUDIOVIZUÁLIS TANÁCS. Házkutatást tartott tegnap a korrupcióellenes ügyészség az Országos Audiovizuális Tanácsnál, többek között Laura Georgescu elnök, valamint Christian Mititelu és Turos Lóránd tag irodájában.
2014-10-31: Közélet - Iochom István:

Mi történik a bélafalvi csűrmúzeummal?

A szerdai kézdszentkereszti tanácsülésen a bélafalvi csűrmúzeumról is szó esett. Egyelőre arról nem született döntés, hogy megvásárolja-e az önkormányzat néhai Orbán Lázár hagyatékát, vagy Brassóban élő Lajos fia eladhatja másnak a szülői házzal együtt.