Tisztességes országot

2014. november 21., péntek, Nyílttér

Köszönöm a magyar testvéreknek, hogy nem hallgattak az RMDSZ-vezetőkre, hanem saját akaratuk szerint szavaztak Klaus Johannisra. El kellett szenvednünk huszonöt évet a kommunizmus bukása után a posztkommunisták alatt, mert soha nem alkalmazták a temesvári 8. pontot, amely kizárta volna őket a hatalomból.

Azok, akik megéltük, jól emlékszünk, milyen disznóságokat műveltek a vezetők Ceau­şes­cu idején titokban, utána nyíltan folytatták. Remél­jük, hogy most már valóban új korszak kezdődik, és gyermekeink és unokáink jobban élhetnek, mint ahogy mi éltünk. Mostanában sokan visszasírják a régi rendszert, ami csak egyeseknek volt jobb, a többség nyomorgott. Talán nem emlékeznek már, és a fiatalok sem tudják, ezért mondom: bizony sokszor előfordult, hogy órákig álltunk sorban kenyérért is, és mire odaértünk, elfogyott a napi negyed, ami járt volna. Kaptunk egy fél liter olajat és egy kiló cukrot havonta, egy Daciára öt évet kellett várni, mosógépet is csak a párt jóváhagyásával lehetett vásárolni. Ezt sírjuk vissza? Volt munkahely és lakás mindenkinek, ez igaz, de a mindennapi betevőért meg kellett küzdeni, miközben a vezetők dőzsöltek. Most is ez van, ha jól megnézzük, a polgárok számára elképzelhetetlen fényűzés folyik a parlamentben és a kormányban, és mind a mi pénzünkből. Azért szavazott így a többség, hogy a lopásnak és hazugságnak legyen már vége, aki dolgozik, az tudjon megélni tisztességesen, ne csak azoknak adjanak óriás fizetéseket, akik tönkrejuttatták az országot. Kérjük az új államfőt, hogy legyen gondja ezekre az igazságtalanságokra is.

MOLNÁR ALEXANDRU

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2014-11-21: Nyílttér - Kerekes Gyula:

Újratervezést! (Álláspont)

A választók mélyreható változást akarnak. Ezt minden politikai szereplőnek tudomásul kell vennie, s le kell vonnia a következtetéseket a választások eredményéből – jelentette ki hétfőn, megválasztása utáni első sajtótájékoztatóján Klaus Johannis.
2014-11-21: Közélet - :

Nyomozást indítottak (A szavazati jog korlátozása)

Az államelnöki választások első fordulója után bűnvádi nyomozást indítottunk ismeretlen tettes ellen a külföldön élő románok szavazati jogának korlátozásával kapcsolatban a diaszpórában felmerült gondok következtében – jelentette be tegnap Tiberiu Niţu főügyész.