Fiatalok gyűjtenek fiataloknak

2014. november 21., péntek, Közélet

Jótékonysági célokra gyűjt adományokat első körben az a fiatalokból álló csoport, mely Baróton és Sepsiszentgyörgyön csatlakozott a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) YouthBank programjához. Decembertől februárig olyan rendezvényeket szerveznek, melyek bevételeit ifjúsági tervek megvalósítására fordítják.
 

Teljesen megújult a gyűjtőprogram csapata, a megyeszékhelyen tizenegy, Erdő­vidé­ken pedig öt önkéntes szervez helyi tehetségek bevonásával koncerteket, kiállításokat, előadásokat, versenyeket és a népszerű jégkarnevált is – tájékoztatott Bencze Melinda. A Youth Bank program új koordinátora kiemelte: elsőként állami gondozásban lévő gyermekek idei karácsonyát akarják szebbé varázsolni, az oltszemi, illetve a kézdivásárhelyi otthonok lakóinak ajándékokat és karácsonyfát vásárolnak. Ennek érdekében már ezen a héten kihelyezik a Pénzérmékből közösséget feliratú adománygyűjtő dobozokat a helyi boltok, gyorséttermek mellett a Háromszék lapárudáiba is.
Bencze Melinda elmondta, olyan tevékenységekkel készülnek, melyek elősegítik a fiatalság közösségbe történő beépülését, ezért arra kérik a polgárokat és helyi vállalkozókat, vegyenek részt változatos programjaikon és támogassák az ifjúságot. A sepsiszentgyörgyi és baróti önkéntesek azt tervezik, hogy februárig 2500 eurót gyűjtenek össze, a pénzre pedig jövő évben pályázhatnak majd fiatalok. A korábban befolyt támogatásból 23 iskolai kirándulás költségeihez járult hozzá a HKA, illetve a baróti mozgáspark költségeit is részben ebből fedezték.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1488
szavazógép
2014-11-21: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhelyiek Johannis mellett

Kézdivásárhelyen a 7825 érvényes szavazatból Klaus Johannis 6929 (88,5 százalék), Victor Ponta pedig 896 (11,5) szavazatot kapott. A FelsÅ‘-Háromszéken leadott 11 735 szavazatból Johannis 9490-et (80,9), Ponta 2245-et (19,1) tudhat magáénak – jelentette be tegnap Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt városi önkormányzati képviselÅ‘je, a Néppárt kézdiszéki elnöke, aki megköszönte a székelyeknek, hogy az elsÅ‘ fordulóhoz viszonyítva nagyobb arányban jelentek meg az urnák elÅ‘tt és voksukkal Johannist támogatták.
 
2014-11-21: Közélet - Szekeres Attila:

Új székhelyen a drogellenes központ

Új székházban működik az Országos Drogellenes Ügynökség Kovászna megyei központja. A 2005-ben létesített iroda kezdetben a megyei rendőrségen, utána a számvevőszék épületében, majd a levéltár második emeletén kapott helyet, most a sepsiszentgyörgyi központi piac mögé (Császár Bálint utca 3/7/A/3.) költözött önkormányzati támogatással.