A megvesztegethetetlen uzoni rendőr

2014. november 21., péntek, Közélet

A korrupcióellenes hatóság Kovászna megyei osztályának munkatársai ügyész vezetésével Uzonban tetten értek egy Buzău megyei, Măgura községbeli fiatalembert, amint le akart fizetni egy rendőrt szerda délután.

Ugyanarról a C. S. rendőrbiztosról van szó, akinek október 20-án egy brassói gépkocsivezető 3000 lejt ajánlott fel, hogy tekintsen el a szabálysértéstől: ittasan vezetett. Most a Dacia személygépkocsiban 47 kg cukrot és 55 liter olajat szállított a 22 éves férfi, de eredetét nem tudta igazolni, s 200 lejt ajánlott fel az ügy elsimításáért. A rendőr látszólag belement, de értesítette feletteseit, és megszervezték a rajtaütést. Az októberi eset megvesztegetőjét a Kovászna megyei ügyészség bíróság elé állította. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2014-11-21: Közélet - :

Halasztottak a csendőrök elleni perben

Tegnap reggelre tűzték ki az augusztus 23-án éjszaka a brassói csendőrök által Kézdiszentléleken bántalmazott három fiatal egyikének első tárgyalását.
2014-11-21: Közélet - :

Parkoló a kovásznai iskolában

Saját parkolóval gyarapodott a kovásznai Kőrösi Cso­ma Sándor Líceum. Az új megállóhelyre azért volt szükség, mert a Ştefan cel Mare utca felújításával megszűnt az iskola előtti parkoló, így nem maradt hely a tanárok autóinak – mondta el érdeklődésünkre Becsek Éva igazgatónő.