Dzsihádista németek

2014. november 24., hétfő, Világfigyelő

Már hatvan, Németországból származó dzsihádista halt meg az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet oldalán a Közel-Keleten – mondta a német alkotmányvédelmi hivatal elnöke egy tegnapi lapinterjúban.
 

Hans-Georg Maassen a Welt am Sonn­tag lapnak elmondta, hogy a németországi szélsőséges iszlamisták körében heves versengés indult az IÁ és az al-Kaida között, és nyár óta az tapasztalható, hogy a többség a „sikertörténetként” számon tartott IÁ-t támogatja. Az IÁ népszerűségének emelkedésével párhuzamosan az utóbbi másfél hónapban jelentősen emelkedett azoknak a németeknek a száma, akik elindultak Szíriába vagy Irakba azzal a szándékkal, hogy a szervezet oldalán részt vegyenek a harcokban. Az „iszlamista propaganda tragikus sikere” révén így már 550-en csatlakoztak a terrorszervezethez – mondta a belső elhárítás vezetője, megerősítve a belügyminiszter, Thomas de Maiziere által pénteken közölt adatot. Hozzátette, hogy nagyjából 60-an már meghaltak. Többségüket megölték, legkevesebb kilencen pedig öngyilkos merényletet hajtottak végre.
Az alkotmányvédelem a német dzsihádisták kiáramlásának megfékezése céljából fokozott figyelemmel követi az IÁ-hívek kommunikációját a közösségi portálokon, és más német nemzetbiztonsági szolgálatokkal együtt szoros kapcsolatban áll a portálok üzemeltetőivel – mondta Maassen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2014-11-24: Világfigyelő - :

Lágerbe hurcolt magyarokra emlékeztek Kárpátalján

Gyászünnepséggel, emlékmenettel és koszorúzással emlékeztek meg szombaton Kárpátalján arról, hogy hetven évvel ezelőtt deportálták a szovjet hatóságok sztálini lágerekbe a kárpátaljai magyar férfilakosságot.
 
2014-11-24: Világfigyelő - :

Putyin: az orosz ember legyőzhetetlen

Oroszország nem akarja elszigetelni magát a külvilágtól, és nem hagyja azt sem, hogy bárki falat építsen köré – közölte Vlagyimir Putyin egy vasárnap megjelent interjúban. Az orosz államfő a TASZSZ állami hírügynökség által készített terjedelmes beszélgetés során kijelentette: „Tisztában vagyunk a »vasfüggöny« számunkra végzetes következményeivel.” Azt mondta, hogy Oroszország nem akar hosszas vitába bocsátkozni a Nyugattal, s folytatni kívánja a párbeszédet, mindazonáltal megvédi saját geopolitikai érdekeit.