Forma-1Hülkenberg indul Le Mans-ban

2014. november 29., szombat, Sport

Jövőre a Forma–1 mellett a Le Mans-i 24 órás hosszú távú autóversenyen is rajthoz áll Nico Hülkenberg, a Force India német pilótája. A 27 éves versenyző „kétfrontos” szerepvállalásáról a Porsche számolt be csütörtöki közleményében, Hülkenberg ugyanis a német gyártó egyik autóját vezeti majd a legendás francia pályán. Nico az első aktív F1-es pilóta 2009 óta, aki egyazon évben az elitkategóriában és az egynapos eseményen is szerepel.

Öt éve az akkor a Toro Rosso alkalmazásában álló francia Sébastien Bourdais állt rajthoz Le Mans-ban egy Peugeot-val.
A Nemzetközi Automobil-szövetség és a Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone megállapodásának értelmében a Le  Mans-i klasszikus viadal hétvégéjén nem rendeznek F1-es futamot. Jövőre június 13-án és 14-én kerül sor a legendás 24 órás versenyre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1502
szavazógép
2014-11-29: Sport - :

Itthon játék nélkül kapott ki a KSE (I. liga)

A céhes városbeli KSE-nek tegnap kora este Călăraşi-t kellett volna vendégül látnia az élvonalbeli futsalbajnokság 13. fordulójának nyitómérkőzésén, de a mentő késése miatt játék nélkül veszítette el a mérkőzést. A találkozó végeredménye: KSE–Călăraşi 0–3.
2014-11-29: Magazin - :

Mária Terézia halála (1780. november 29.)

„Etetni kell a juhot, ha nyírni, fejni akarjuk!”
(Mária Terézia az úrbéri rendelet kiadásakor)
1780. november 29-én hunyt el Habsburg Mária Terézia (ur. 140–1780), a magyar történelem második, saját jogon uralkodó királynője, a felvilágosult abszolutizmus egyik legjelentősebb európai képviselője, a Habsburg–Lotaringiai-dinasztia „ősanyja”.