Háromszéki diákok a nemzetközi mezőnyben

2014. december 20., szombat, Közélet

Huszonnégy háromszéki tanuló, felkészítő tanáraik és iskoláik kaptak pénzjutalmat és oklevelet az oktatási minisztériumtól a 2013/2014-es tanévben nemzetközi tantárgyversenyeken elért sikerekért. Az ünnepélyes díjátadást szerdán tartották Bukarestben a parlament épületében.

Az Apáczai Csere János Nemzetközi Nyelv, Irodalom és Kultúra Tantárgy­verseny, valamint a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny háromszéki I., II. és III. díjasai, valamint dicséretesei közül tizenhatan a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjai (Bálint Hunor, Csutak Balázs, Élthes Zoltán Zsombor, Ferencz Esz­ter, Gál Béni, Juhos Attila, Kotró-Kosztándi Anna, Lackó Csongor, Medgyesi Attila, Mester Attila, Miklós Csenge, Rab Zsolt, Veres-Vitályos Álmos, Walcz Beatrix, Roth Apor, Simon Ádám), ketten-ketten a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum (Dáni Eszter és Ercse Zsuzsanna), illetve a baróti Baróti Szabó Dávid Líceum (Kádár A. Attila és Szász Apolka) tanulói, és egy-egy díjazott diák tanul a sepsiszentgyör­gyi Mikes Kelemen Elméleti Líce­umban (Fazakas Réka), a Váradi Jó­zsef Általános Iskolában (Bakó Bence), a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanító­képzőben (Sárkány Tímea) és a kézdialmási Kelemen Didák Általános Is­kolában (Tamás Nándor Károly).
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1496
szavazógép
2014-12-20: Belföld - :

Hírsaláta

KITART PONTA MELLETT. A román hatóságok magyar- és RMDSZ-ellenes lépései ellenére sem kíván lemondani a kormányfő tiszteletbeli tanácsosa tisztségről Frunda György. „Akkor válok meg ettől a tisztségtől, ha Victor Ponta számomra elfogadhatatlan módon kezd politizálni: magyarellenessé válik, demokráciaellenes döntéseket hoz”, mondta a Maszolnak.
2014-12-20: Közélet - Fekete Réka:

Tízéves az Aut Expo

Csíptetőbábu, filcből kivágott szarvas, régi ruhák csipkéivel díszített ajándéktasak és sok-sok apró csecsebecse, amelyeket olyan gyermekek készítettek felnőttek segítségével, akiknek egy kicsit másként fest a valóság. Az autizmus spektrumzavarban szenvedő gyermekek sepsiszentgyörgyi központjában tizedszer nyitották meg a karácsonyi kiállítást, s tán az évforduló hozta, hogy a betlehemes játék is különösen jól sikerült.