Megrongálták az újságárudát

2015. január 27., kedd, Közélet

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka eddig ismeretlen tettesek megrongálták a lapterjesztőnk kovásznai újságárudáját. A vandálok három ablakot törtek be, de semmit nem vittek el az árukészletből, annak sem látszott nyoma, hogy behatoltak volna az árudába. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

Az újságosbódé a Supercoop bevásárlóközpont közvetlen közelében áll. Az épület emeletén működik a városközpont éjszakai szórakozóhelye, ennek kijárata az áruda mellett van. Megtörténhet, hogy a mulatóból haza tartó mámoros diszkózók követték el a rongálást.
A helyszíntől nem messze, a Kheops kávézó közelében térmegfigyelő kamera van, ennek látókörébe beleesik az újságáruda is. Thiesz János polgármester érdeklődésünkre elmondta, tegnap délutánig a nyomozó hatóságok nem kérték hivatalosan a városházától a térfigyelő kamera rögzített felvételeit. Ha kérik, azonnal állunk rendelkezésükre – mondta a városvezető.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2015-01-27: Közélet - Iochom István:

Első a csatornázás (Esztelnek)

Esztelnek idei legfontosabb célkitűzése a szennyvízcsatorna-rendszer és az ülepítőállomás építésének befejezése – tájékoztatott Varga Attila polgármester. Tavaly erre 1,7 millió lejt költöttek, amit a Környezetvédelmi Alaptól utaltak számlájukra, de a községi önkormányzat is jelentős önrésszel járult hozzá a költségekhez. 2012 végén kezdték építeni, és tervek szerint idén november 27-ig átadják a rendszert és az ülepítőállomást.
2015-01-27: Közélet - Váry O. Péter:

Szerelem, élet, halál körhintája

A hazai irodalmi berkekben tavaly legtöbb elismerést – a csíkszeredai Székelyföld folyóirat Szabó Gyula-emlékdíját és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának Méhes György-debütdíját – kapó könyvet, Dimény H. Árpád Apatológia című verseskötetét mutatták be péntek este Sepsiszentgyörgyön a Tein Teaházban, a szerzőt poézisről, irodalomhoz való viszonyáról Szonda Szabolcs költő, műfordító, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója faggatta.