RövidenFegyverkezne Kijev

2015. január 30., péntek, Világfigyelő

Ukrajnának történő fegyverszállításokról folytat tárgyalásokat az ukrán védelmi tárca külföldi államokkal – mondta tegnap Kijevben Andrij Ordinovics, az ukrán vezérkar katonai együttműködési osztályának helyettes vezetője.

Közben Tomasz Siemoniak lengyel nemzetvédelmi miniszter Varsóban kijelentette, hogy Lengyelország fontolóra veszi a fegyverszállítást Ukrajnának, mert szerinte egyre kisebb az esély az ukrán válság békés megoldására. Az ukrán vezérkari tisztségviselő részleteket nem árult el, azt sem, hogy mely országokkal folytat fegyverszállítási tárgyalásokat Kijev. Petro Porosenko ukrán elnök tegnap sürgette, hogy mihamarabb ismét üljön össze a kelet-ukrajnai válság tárgyalásos rendezésére létrehozott összekötőcsoport. Az ukrajnai helyzet drámai romlásáról, a harcok kiújulásáról, az unió által adandó válaszról kezdtek rendkívüli tanácskozást tegnap délután Brüsszelben az EU-országok külügyi tárcavezetői. Előzetes vélekedések szerint megállapodás várható abban, hogy ki kell bővíteni az ukrajnai válság elmélyüléséért felelősnek mondott, uniós büntetésekkel sújtott természetes, illetve jogi személyek listáját.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1447
szavazógép
2015-01-30: Világfigyelő - :

Egekben a Charlie Hebdo népszerűsége

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapnak a 12 áldozattal járó merénylet után megjelent első számából 13 millió eurós bevételhez és 80 ezer új előfizetőhöz jutott a szerkesztőség – írta tegnap a Le Parisien francia napilap.
2015-01-30: Világfigyelő - :

Orosz bojkott az Európa Tanácsban (Röviden)

Oroszország úgy döntött, hogy az év végéig nem vesz részt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (ETPK) munkájában, és fontolóra veszi kilépését az Európa Ta­nácsból, miután a közgyűlés határozata értelmében az orosz küldöttség az áprilisi ülésszakig semmiképpen nem élhet szavazati jogával – jelentette be Alekszej Puskov, a duma külügyi bizottságának elnöke.