Visszakerül a Mikó a városhoz

2015. január 30., péntek, Közélet

Egy ellenszavazattal – Incze Sándor nyugalmazott szemerjai református esperes és RMDSZ-es tanácstag néma tiltakozásával – és két tartózkodással fogadta el Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a határozatot, amellyel a Székely Mikó Kollégium épületének átvételét elkezdheti.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A ploieşti-i táblabíróság végleges döntésével visszaállamosított iskolát az Erdélyi Református Egyházkerületről a városra kell átíratni a telekkönyvben, és egy átadási jegyzőkönyvet is kell készíteni az egyházi és városi vezetők között. Antal Árpád polgármester fura helyzetnek nevezte, hogy egy büntetőjogi határozat polgárjogi következményekkel jár, de más észrevétel nem volt, csak a nyomott hangulatból érződött, hogy ez nem olyan szavazás, mint a többi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2015-01-30: Közélet - Farkas Réka:

A Néppárttal szövetkeznének (Sepsiszentgyörgyi MPP)

A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezete nem támogatja a párt stratégiai partnerségét az RMDSZ-szel, sokkal fontosabbnak tartanák szövetséget kötni az Erdélyi Magyar Néppárttal, helyreállítani az ellenzék egységét – a szervezet tisztújító közgyűlésén született erről egyöntetű állásfoglalás – nyilatkozta az újraválasztott elnök, Bálint József.
2015-01-30: Máról holnapra - Farkas Réka:

Kit szolgál az egészségügyi kártya?

Nem is Romániában élnénk, ha az egészségügyi kártyák bevezetését nem előzte volna meg többszöri halasztás, fejetlenség. Újabb három hónappal tolták ki használatuk kötelezővé tételét, és okkal, mert jelentős mennyiségű kártya mai napig nem került gazdájához, de az orvosoknak, gyógyszerészeknek sem  sikerült beszerezniük a leolvasókat – a gyártók, forgalmazók készlete kicsinek bizonyult –, és sok esetben akadozik a rendszer, zárlatot okoznak a hibás chipek.