Ismét fogdában Băsescu védence

2015. február 26., csütörtök, Belföld

Visszakerül a rendőrségi fogdába Elena Udrea volt turisztikai miniszter, miután a legfelső bíróság tegnap újabb korrupciós vádpontok alapján elrendelte előzetes letartóztatásba helyezését.
 

Az utóbbi napokban házi őrizetben lévő Udreát két ügyben – egy ökölvívógála és egy országos számítástechnikai közbeszerzés ügyében – gyanúsítják különféle korrupciós cselekményekkel. Udreánál rekordot döntött a Korrupció­ellenes Ügyész­ség, immár nyolc esetben szerezte meg a parlament hozzájárulását őrizetbe vételéhez, vagy ahhoz, hogy bűnvádi eljárást indítson ellene.
A politikus kiadatásáról szóló legutóbbi parlamenti szavazás alkalmával az ügyészek és a hírszerzési főnök áldozataként próbálta feltüntetni magát, azt állítva, hogy az ellene indult példátlan hadjárat valójában elhallgattatását szolgálja. A volt miniszter ügyének azért is kiemelt figyelmet szentel a média, mert – miután eljárást indított ellene a Korrup­ció­ellenes Ügyész­ség – az ügyészek munkáját lehallgatásokkal segítő Ro­mán Hír­szerző Szolgálat (RHSZ) ideiglenes vezetőjét is magával próbálta rántani. Udrea azt állította az RHSZ-t ideiglenesen vezető Florian Col­dea tábornokról, hogy „minden titkok tudójaként” visszaél a politikai szereplők feletti befolyásával. Később az RHSZ tevékenységét vizsgáló parlamenti bizottság megalapozatlannak minősítette vádaskodását.
Tegnap a legfelső bíróság is kihallgatta Udreát, aki egyebek mellett azt állította, hogy volt férje finanszírozta pártja választási kampányát, de ez nem kivétel, mert minden pártot ilyen módszerekkel pénzelnek.
Traian Băsescu egy kedd esti televíziós interjúban Udreát legnagyobb politikai befektetésének nevezte, és kifejezte reményét, hogy a bíróságon ártatlannak bizonyul.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2015-02-26: Belföld - :

Fontosabb a szabadság a biztonságnál

A hazai polgárok többsége nem fogadná el, hogy a hatóságok biztonsági szempontokra hivatkozva korlátozzák szabadságjogait – derült ki abból a tegnap ismertetett felmérésből, amelyet a kommunikáció megfigyelését szabályozó, úgynevezett Nagy Testér-tervezetek megítéléséről készíttetett az Adevărul hírportál.
 
2015-02-26: Belföld - :

Nem leveleznek Markó Attilával

Levélben kérte a képviselőház állandó tanácsától Markó Attila RMDSZ-képviselő, hogy küldjék el neki az előzetes letartóztatására vonatkozó kérelmet, illetve az őt érintő dossziét.