Ésszerűtlen adórendszer

2015. március 2., hétfő, Belföld

Az alacsony bérekre kivetett adó mértéke tekintetében Románia jelenleg a listavezetők közt helyezkedik el Európában. A hazánkban jegyzett 43,4 százalékos adóteher az olaszországihoz és az osztrákhoz – 44,7 százalék –, illetve a Németországban alkalmazotthoz – 45,1 százalék – közelít. Bulgáriában a kis fizetéseket érintő illetékek mértéke 33,6, míg Lengyelországban 34,7 százalék.

Szakemberek arra figyelmeztetnek, a munkát terhelő adók eredményeként visszaesett a szerződéssel foglalkoztatottak aránya, akik után naprakészen törlesztik a kötelező illetékeket, ugyanakkor pillanatnyilag emiatt jelentős a társadalombiztosítási költségvetésben tapasztalható hiány is. A Ziarul financiar gazdasági lap közölte, jelenleg mintegy négy és fél millió munkavállaló után adóznak foglalkoztatóik – ez az ország munkaképes lakosságának felét jelenti.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1485
szavazógép
2015-03-02: Belföld - :

Ellenzéki kormányprogram

Bemutatta kormányprogramját szombaton a román ellenzéki jobbközép erők fúziója nyomán létrejött új Nemzeti Liberális Párt (NLP), amelynek éléről novemberben Klaus Johannist államfővé választották.
2015-03-02: Közélet - Iochom István:

Késelés Kiskászonban

Csütörtök este fél nyolc körül a kiskászoni Bakk élelmiszerüzletben spontán vita alakult ki, amelynek nyomán a helybeli romák késsel megsebesítettek két falubelit. A rendőrségi kivizsgálás és a tettesek előállítása folyamatban.