Éhségsztrájk a prefektúra előtt

2015. március 3., kedd, Közélet

Egy magányos férfi tartott éhségsztrájkot tegnap a Kovászna megyei prefektúra előtt. Mellén és hátán, magyar illetve román nyelvű táblán hirdeti, hogy éhségsztrájkot folytat.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Szilágyi Máté, aki néhány napja töltötte a 83. életévét érdeklődésünkre elmondta, tizennyolc esztendeje küzd azért, hogy sepsiszentgyörgyi telkéhez bejárást biztosítsanak. Megjárta az igazságszolgáltatás minden fokát a legfelsőbb bíróságig, végleges ítéletei vannak, mégsem oldják meg kérését – panaszolja. Kérdeztük, beadvánnyal fordult-e a prefektúrához? Nem, csak ott áll, így próbálja felhívni magára és gondjára a figyelmet – mondotta. Tegnap ott, ma a sepsiszentgyörgyi városháza előtt, holnap a Kovászna Megyei Törvényszék előtt tiltakozik – fűzte hozzá a férfi. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1535
szavazógép
2015-03-03: Közélet - :

Sokszínű tavaszvárás a Vox Humanával

Tavaszváró koncerttel örvendeztette meg vasárnap este a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébániatemplom hallgatóságát a Vox Humana kamarakórus.
2015-03-03: Közélet - :

Közgyűjtemények digitalizálása

A budapesti Arcanum Adatbázis Kiadó Digitalizálás az erdélyi múzeumokban és könyvtárakban címmel szervez szakmai előadást Sepsiszentgyörgyön a Tortoma Könyves­házban szerdán 17 órakor.