Összekapcsol 1848

2015. március 7., szombat, Közélet

Tavaly októberben az 1956-os magyar forradalomra való emlékezés volt az egyik közös kapcsolódási pont a sepsi­szent­györgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum színészosztályai és a budapesti Egyetemi Katolikus Kollégium és Gimnázium dráma- és médiacsoportjának sepsiszentgyörgyi műhely­mun­káján.

Ezen a héten a két iskola diákjai Budapesten arra keresik a választ a művészet eszközeivel, mit jelent március 15-e a jelenlegi tizenhat-tizennyolc éveseknek. Az egyhetes együtt­lét több tapasztalatcserénél, a közös műhely­gyakorlaton a diákok alkotómunkát végeznek: interjúkat készítenek budapesti járókelőkkel, az így létrejött anyagot do­kumentációs fil­mekben, valamint happeningszerű installá­ciókban dolgoz­zák fel. A két iskola együttműködése a Bethlen Gábor Alap Ha­tártalanul elnevezésű pályázata révén valósul meg, a program budapesti koordinátora Benyhe Bernát és Kipke Ágnes, sepsiszentgyörgyi szakirányító Fazakas Misi, a drámatagozat vezetője, valamint Mucha Oszkár és Beteg Zsuzsa. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2015-03-07: Közélet - :

Szembenézés a magyar közelmúlttal (Pintér Béla és társulata a Reflexen)

A Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztivál mindenekelőtt reflexióra, önmagunkkal való találkozásra ösztönöz, és a változás körüli állapotokat helyezi górcső alá. Szemlézett előadásai által a változást és az ebből fakadó továbblépési módokat is vizsgálja. Így a fesztivál műsorából nem hiányozhat a budapesti Pintér Béla és Társulata sem.
2015-03-07: Közélet - :

Tavaszváró tárlat a Vigadóban

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség tagjainak műveiből – nemezekből, olajfestményekből, akvarellekből, kerámiákból, grafikákból, textíliákból, mandalákból és absztrakt alkotásokból – nyílt tárlat csütörtök este immár harmadik alkalommal a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében Tavaszváró címmel.