Bábosok a Reflex fesztiválon

2015. március 13., péntek, Színház az egész világ

Varázslatra készülnek a magyar bábosok szerte a Kárpát-medencében: a bábszínház világnapját, március 21-ét fantáziadús rendezvényekkel ünneplik meg, amelyekre nem csupán a gyermekeket várják, hanem a már felnőtt közönséget is, mert hiszik, hogy a bábjáték nem korosztályhoz kötött, hanem lehetetlent nem ismerő önálló műfaj.

A kezdeményezéshez a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház is csatlakozott, és mivel március 20. gyermek- és ifjúsági színházi világnap is, városunkban pedig éppen nemzetközi színházi seregszemle lesz, a Reflex színházi fesztivál szövetét színesíti ez ez újabb szál. A helybeli társulat két sikeres előadásával készül (Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? kamaszmonológjával és  Kányádi Sándor: Verstől versig hajt a csordás maszkos játékával), de lesz bábos villámcsődület (flashmob) a város közterein és közintézményeiben, drámapedagógiai foglalkozás, szakmai előadás a bábszínháznak a gyermekek neveltetésében betöltött szerepéről, és végül egy igazi meglepetés: április 27-én Valaki mindig lát címmel a (felvidéki) Rozsnyói Meseszínház Mikszáth Kálmán szeretetről megfogalmazott gondolatait mutatja be bábokkal és muzsikával, kicsiknek és nagyoknak.  (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2015-03-13: Színház az egész világ - Demeter J. Ildikó:

Minőséget a gyermekeknek (Szent György napok)

Öt rangos társulat összesen 24 előadással várja a gyermekeket és felnőtteket az idei városnapokon, április 26-tól május 2-áig – jelentette be Nagy-Kopeczky Kálmán, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház vezetője, akit a városvezetés a szülők és a szakmabeliek tavaly megfogalmazott csalódottságára válaszolva kért fel a gyermekműsorok szervezésére.
2015-03-13: Nyílttér - :

Van még, mit betiltani! (Kármentő)

Sok bába közt elvész a gyermek, sok tüntetésszervező szorgos munkálkodása közben elfogynak a résztvevők. Annyi pártunk, érdekvédelmi szervezetünk van, hogy már azt sem tudjuk, melyikre hallgassunk. Aztán néha kiderül, hogy amit egyik szervez, azt a másik nem támogatja. Így sokszor az érzékeny lelkű szimpatizáns nem szívesen megy el a tőle távolabbacska álló szervezet által szervezett tüntetésre, tiltakozásra, nehogy kiváltsa eszmetársai rosszallását.