RövidenFotóművészeti díj Nagy Lajosnak

2015. március 14., szombat, Közélet
A kézdivásárhelyi Nagy Lajos nyerte el az Év Fotóművésze címet, mely elismerést a Magyar Fotóművészek Világszö­vetsége (MFV) évente adományozza legeredményesebb al­kotójának – közölte lapunkkal Kovács László Attila, az MFV erdélyi alelnöke. A díjátadó ünnepséget március 1-jén tartották Budapesten, a világszövetség éves közgyűlésén. Korábban a Romániai Fotóművészek Szövetsége két alkalommal tüntette ki ugyanezzel a címmel Nagy Lajost. A Magyar Fotóművé­szek Világszövetsége ugyanakkor életműdíjat adományozott Haragos Zoltán marosvásárhelyi fotósnak.   (mózes)
Cikk megjelenési időpontja: 2015-03-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 362
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2015-03-14: Közélet - Fekete Réka:

Székelykeve velünk ünnepel

Évszázados álmunk valósult meg azzal, hogy hivatalos látogatás alkalmával Székelyföldre jöttünk székely testvéreinkhez, és éppen a magyar szabadság napján, közös nemzeti ünnepünkön – mondta lapunk érdeklődésére Bogos Tivadar, Székelykeve polgármestere, aki a holnapi sepsiszentgyörgyi központi ünnepség egyik meghívottja.
2015-03-14: Közélet - :

Úton (Röviden)

Nem összegzést, csak egy újabb lélegzetvételét mutatja be fél évszázadnyi stációján a békéscsabai születésű Novák Attila a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. A tegnap esti kiállításmegnyitón ötvenéves portréjának alakulását video-, térinstallációival, fotóival, festményekkel, tárgyakkal illusztrálta az állandóan úton lévő képzőművész: azokat a pillanatokat, mikor meg-megáll egy szusszanásra.