KézdivásárhelyTovábbra is bilincselnek

2015. március 19., csütörtök, Közélet

Habár a brassói táblabíróságon végleges ítélet született a kézdivásárhelyi kerékbilincselés leállításáról, hétfőn pedig Johann Taierling és felperes társai iktatták a végzést a városházán, a csíkszeredai City Parking Kft. nem akar tudomást venni az ítéletről, munkacsoportja zavartalanul folytatja tevékenységét és bilincseli le a parkolójeggyel nem rendelkező járművek kerekét. Tegnap délelőtt a Gábor Áron téren több járműre került bilincs. Egy felháborodott gépkocsi-tulajdonos a felfüggesztett tanácsi határozatokra hivatkozva kihívta a rendőrséget és feljelentést tett az ügyben.
 

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Bokor Tibor polgármester elmondta: előző nap tárgyalt a cég ügyvezető igazgatójával, mivel meg akarta ismerni a cég álláspontját a táblabírósági döntéssel kapcsolatosan, s azt, hogy milyen lépésre számíthatnak a cég részéről. Bokor azt is közölte, hogy az önkormányzat még nem kapta kézhez a brassói táblabíróság indoklását, ami remélhetően a március 27-i tanácsülésig megérkezik, hogy annak ismeretében lehessen érdemben dönteni. Két lehetőség áll fenn: vagy felbontják a négy évre megkötött szerződést a csíkszere­dai céggel, vagy módosítják a szerző­dést. Azt is tudni kell – hangsúlyozta a vá­rosvezető –, hogy már a múlt év végén, amikor megszületett a közigazgatási bíróságon az alapfokú döntés, átiratot küldtek a City Parking cégnek, amiben arra kérték, hogy függesszék fel a ke­rékbilincselést, amíg érdemben nem tárgyalják le a periratot. Kedden megis­mételte ké­rését a cégvezető felé – mondotta a polgármester –, de szerintük, ha nem bilincselhetnek, nem tudják tovább működ­tetni a szolgáltatást, mert akkor senki nem fizet a parkolásért. Bokor Tibor úgy véli, a szerződés felbontása esetén a cég komoly kártérítést követel az önkormányzattól. A városvezető szerint egy másik per is zajlik a kormányhivatal és a City Parking Kft. között, ami tulajdonképpen a szerződés felbontásáról szól. Mi történik abban az esetben, ha én a jövő heti tanácsülést követően felbontom a szerződést a céggel, és a következő napokban a csíkszeredai cég megnyeri a pert a prefektúrával szemben, s kimondják, hogy a szerződés érvényes marad? – tette fel a kérdést a polgármester, aki szerint távlatilag azt is el lehet képzelni, hogy a helyi rendőrök büntessenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1492
szavazógép
2015-03-19: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A nagyszínpad és az ifjúsági udvar (Szent György Napok)

Végleges az idei Szent György Napok nagyszínpadi műsora, és összeállt az ifjúsági program is. Utóbbi esetében a legfontosabb újdonság, hogy az eddig polgármesteri hivatal udvarán felhúzott sátor a Székely Nemzeti Múzeum szomszédságába, a romudvarba költözik, az előző évekhez képest bővített programmal – jelentették be a szervezők. A tűzijátékot színes égre lövik fel, a tavalyinál korábbi időpontban, hogy másnap reggel ne legyen akkora gond az iskolába és munkába menés.
 
2015-03-19: Közélet - Nagy D. István:

Javában alkalmaznak Rétyen

Noha a termelés még nem indult be a rétyi Holz­industrie Schweighofer fűrésztelepén, az osztrák mamutvállalat helyi képviselői már jó ideje toborozzák leendő alkalmazottjaikat.