Intézmény-összevonásBővítik a háromszéki felnőttképzést

2015. április 2., csütörtök, Közélet

Megszűnik az Európai Tanul­mányok Központja, mely az egykori árkosi agronómusházban működik, ugyanakkor bővül a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Nép­iskola tevékenységi köre – döntött Kovászna Megye Tanácsa keddi soros ülésén.

  • Átszervezik az Európai Tanulmányok Központját. A szerző felvétele
    Átszervezik az Európai Tanulmányok Központját. A szerző felvétele

Az indoklás szerint nincs értelme a megyeháza égisze alatt két külön, felnőttképzéssel foglalkozó intézményt működtetni, ezért összevonják azokat. Az árkosi központ beolvad a Művé­szeti és Népiskolába. Utóbbi átveszi az árkosi ingatlant, ingóságokat és a folyamatban levő ügyeket. Az átszervezés a tervek szerint június 1-jén lép életbe.
Tamás Sándor tanácselnök elmondta, nemcsak költséghatékonyabbá teszik az összevonással bővülő intézményt, hanem a szak­képzések körét is bővítik. Hozzá­fűzte, a megyeháza közvetlenül nem tud munkahelyeket teremteni, de közvetve – például felnőtt szak- és továbbképzés támogatásával – hozzájárulhat Háromszék lakosságának nagyobb foglalkoztatottságához. Eddig volt szabó-, varró-, pincér-, szakács-, panzióvezetői, díszítőművészeti és kádártanfolyam, a mostani átszervezés után igyekeznek újabb szakokat indítani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2015-04-02: Közélet - :

A mi Európánk

Hetvennyolc induló Kárpát-medencei csapat közül tizenkettő jutott tovább A mi Európánk című verseny végső fordulójára, amelynek múlt hétvégi székesfehérvári döntőjéről a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kol­légium háromfős csapata első helyezéssel tért haza.
2015-04-02: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Őshonos gyümölcsfákat telepítenek

Orbaiszék mellett sepsiszéki és erdővidéki szervezetek, intézmények pályáztak az előző időszakban annak érdekében, hogy a jövőben őshonos gyümölcsfák termését élvezhessék a térségben élő családok.