Az utca hangja

2015. április 24., péntek, Nyílttér

KÖNTÉS GYÖRGY, Sepsiszentgyörgy. Eddig is tudtam, de mindig magamban őröltem, elfojtottam kétségeimet, és haladékot adtam az RMDSZ-nek. A pohár betelt: a huszonöt év alatt emelt falakat leomlasztani nem lehet (nem a tizenkét kőműves rakta), még akkor sem, ha megtanulják a jerikói vak ember kiáltását („könyörülj meg rajtam”).

Egyetlen esély kínálkozik még: bármennyire rettegnek ennek gondolatától is a szövetség veteránjai, össze kell fogniuk az ellenzéki pártokkal. Az indulatokat füstre kell tenni, hogy aszalódjanak, a berkekben tisztogatni kell, porolni a szőnyegeket, hadd hulljon a régóta alájuk sepert mocsok. Nincs értelme tovább húzogatni a mézesmadzagot, amelyre olyan szavakat bogoztak, hogy újratervezés, talpon maradás. Ne tessék viccelni, mert tréfa nélkül is értjük egymást. A falat a tagság és a vezetőség között nem rakni, hanem bontani kellene már, olyan berlini módon. Az egyik folyamatosan, de eredménytelenül faragott kő, az autonómia csupán az értetlenek, inkább éretlenek számára veszélyforrás: tedd le, ne rontsd el –  mumus a román hatalom számára. Évszázadokig éltünk, szuszogtunk vele és belőle, már itt kellene lennie a talpunk alatt. Nagyon kell vigyáznia az RMDSZ-nek, hogy a vége ne legyen szánom-bánom!
BOCZ KLÁRA, Sepsiszentgyörgy. Kész röhej, amit a szenátorok és képviselők elművelnek a parlamentben. A vizet mindig a saját malmukra hajtják, csak az érdekeiknek megfelelő törvényeket szavazzák meg. Méghogy speciális nyugdíj! Tudom, egyeseknek van felsőfokú végzettségük is, de szép számmal vannak, akiknek a felkészültségük alapján nem a törvényhozásban lenne a helyük, csak kapcsolataik révén üldögélnek ott a jó jövedelemért, külön juttatásokért (szállodai ellátás, utazgatás stb., és mind közpénzből), és mégsem elégedettek, megszavazzák maguknak a szép öregkort. Nem gondolnak arra, hogy a nép azért szavazott nekik bizalmat, hogy az emberek érdekeit képviseljék, és a javadalmazásukat is a népnek kellene megszavaznia, mert ők döntenek arról, hogy nekünk mennyit hagyjanak, azért vagyunk ilyen gazdagok mindannyian. Uraim, ne követelőzzenek és ne szunnyadozzanak a bársonyszékeikben, ébredjenek fel, itt az ideje. És ha nem tetszik önöknek az ébredés, mehetnek haza, amúgy is igen sokan vannak, lenne az országnak is valami silány haszna, ha megfogyatkoznának.
BORBÁTH SÁNDOR, Sepsiszentgyörgy.  A Parittya Egyesület szervezésében 17-én Tűrt! Tiltott! Támogatott! A magyar rockzene a kommunizmusban címmel tartalmas előadást tartott Fodor János. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a magyar rockzene alakulásába a kezdetektől a rendszerváltásig, az esti órákban pedig a Transylvania Rock Band lépett fel a Hostelben. Reméljük, sikerült mindenki számára értelmes és szórakoztató estét biztosítanunk. Mert „a rock örök és halhatatlan”.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2015-04-24: Magazin - :

Új mikroállam születik? (Már negyedmillió állampolgár)

Mintegy negyedmillió ember jelezte már igényét a Liberland nevű önálló terület állampolgársága iránt, amelyet Vít Jedlicka cseh aktivista, a Szabad Pol­gárok Pártjának (SSO) tagja alapított április közepén – közölte a prágai sajtó.
 
2015-04-24: Nyílttér - :

A hatóság nem diszkriminált (Visszajelzés)

A Háromszék napilapban 2015. február 24-én közölt információkra hivatkozva – ,,A brassói székhelyű regionális fogyasztóvédelmi felügyelőséget irányító Sorin Susanu – akit a Csík­szeredában megszervezett hagyományos termékvásáron kirótt büntetések miatt két évvel ezelőtt már az országos diszkriminációellenes tanács is vizsgált – óvatosabban fogalmazott” – pontosítunk: magatartását nem befolyásolta és nem is fogja befolyásolni semmilyen külső tényező, cselekedeteink kizárólag a hatályos, törvényes előírásokra támaszkodnak, amelyek a Sorin Susanu főbiztos által vezetett intézmény működésének alapját is képezik.