Letartóztatták a Pentagon munkatársát

2015. május 28., csütörtök, Világfigyelő

Lefogták a rendőrök és bíróság elé állították az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) egyik civil munkatársát az oroszországi Szentpéterváron a beutazási és tartózkodási szabályok megsértése miatt. Az Interfax orosz hírügynökség úgy tudja, a 39 éves Michael Christopher Dobroskyt azzal gyanúsítják, hogy bár turista vízummal érkezett Oroszországba, tartózkodásának igazi célja nem a turizmus volt.

A férfi ügyében a Petrodvorcovij kerületi bíróság dönt. Az amerikai védelmi minisztérium polgári alkalmazottjának ügye azért is kelthette fel az orosz sajtó érdeklődését, mert egy hete az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat bejelentette, hogy Moszkvában letartóztatták a litván hírszerzés egyik munkatársát. A férfit állítólag titkos információkat tartalmazó dokumentumok átvételekor érték tetten az orosz fővárosban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2015-05-28: Világfigyelő - :

Tömeges kitelepítés Kölnben (Röviden)

Csaknem 20 ezer embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát tegnap a németországi Kölnben egy II. világháborús bomba hatástalanítása miatt. Németország negyedik legnagyobb városában az elmúlt hetven év legnagyobb kitelepítési akcióját kellett végrehajtani az amerikai bomba miatt, amelyet az előző héten csütörtökön találtak egy távfűtő-vezeték lefektetésének előkészítése közben a Rajna partján.
2015-05-28: Világfigyelő - :

Újra kiadták Antall József írásait

Új, bővített, javított, háromkötetes kiadásban jelentette meg Modell és valóság címmel Antall József válogatott műveit a rendszerváltoztatás utáni első felelős magyar kormány megalakulásának 25. évfordulójára az Antall József Tudásközpont. Az intézmény közleményében azt írta, Antall József Modell és valóság című gyűjteménye, a rendszerváltoztatás utáni első magyar kormány miniszterelnökének válogatott műveit tartalmazó három kötet „fontos kordokumentum, amely lehetővé teszi az elmúlt 25 évre való hű visszatekintést és emlékezést”.