Johannis: Pontának le kell mondania

2015. július 1., szerda, Belföld

Victor Ponta kormányfőnek le kell mondania, mivel elfogadhatatlan, hogy egy európai ország miniszterelnökét törvénytelen cselekedetekkel vádolják – nyilatkozta Klaus Johannis államelnök a Financial Timesnak.

Az interjúban a romániai korrupcióellenes küzdelemről is beszélt, és Victor Ponta – aki ellen három bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak – kapcsán azt mondta: „a legjobb út a lemondás”. Hozzátette: „Ha ártatlan, ahogy mondja, akkor nincs semmi gond… de elfogadhatatlan, hogy egy európai ország miniszterelnökét törvénytelen cselekedetekkel vádolják.”

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2015-07-01: Belföld - :

Ungureanu az új kémfőnök

Megszavazta tegnap a parlament Mihai Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök, NLP-szenátor kinevezését a Külföldi Hírszerző Szolgálat élére. Az SZDP és a Tăriceanu-féle zsebpárt nem vett részt a szavazáson, de nélkülük is határozatképes volt a törvényhozás, amely mától megkezdi két hónapos nyári vakációját.
 
2015-07-01: Belföld - :

6000 hiányzó, 74 csaló

Az érettségire beiratkozott végzősök négy százaléka nem jelent meg a román írásbelin, 74 pedig megpróbált másolni, ezért őket már az első nap kizárták, és a következő két vizsga­szesszión sem vehetnek részt. Tavaly összesen 275 személyt zártak ki puskázás miatt, és 10 500 maradt távol, miután beiratkozott. Idén 155 321-en futottak neki az érettséginek, de hatezren már az első írásbeli előtt meggondolták magukat. (Hotnews)