Ukrajnában nem hívnak be tanárokat

2015. július 3., péntek, Világfigyelő

A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága örömmel fogadja, hogy Ukrajnában mentesülnek a mozgósítás alól a pedagógusok, a döntés fontos siker a kárpátaljai magyarságnak is, mivel reményeik szerint az hozzájárul a közösség biztonságérzetének erősítéséhez, ezáltal segíti, hogy szülőföldjükön maradjanak.

Az ukrán parlament szerdán szavazta meg a tartalékosok mozgósításáról szóló törvény módosítását, amely szerint nem mozgósítják a felsőoktatási intézmények tanárait, a tudományos szervek és szervezetek pedagógiai munkatársait, ha van tudományos címük vagy fokozatuk, és legalább 75 százalékos megterheléssel dolgoznak. Ugyancsak mentesülnek a szolgálat alól az iskolák, oktatási intézmények, tudományos szervek és szervezetek legalább 75 százalékos megterheléssel dolgozó pedagógiai munkatársai, továbbá a nappali tagozaton tanuló egyetemi hallgatók, aspiránsok és doktoranduszok.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2015-07-03: Belföld - :

Újabb képviselő az ügyészség hálójában

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség Dan Motreanu, a Nemzeti Liberális Párt képviselője, a parlament alsóházának alelnöke ellen.
2015-07-03: Belföld - :

Közlekedni tanítják az amerikaiakat

Még mielőtt katonai fenyegetéssel szembesülnének, elsőként a román közutakon leselkedő veszélyekre hívták fel a Deveselun állomásozó amerikai hadtestben szolgálók figyelmét.