Diákokat jutalmazott a megyeháza

2015. október 3., szombat, Közélet

Összesen hét háromszéki diákot jutalmazott fejenként 500 lejjel a megyei önkormányzat. A fiatalok közül öten az érettségin, ketten az egységes képességfelmérő vizsgán nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

A fiatalok, illetve hiányukban oktatóik csütörtökön vehették át a jutalmukat Tamás Sándortól, Kovászna Megye Tanácsának elnökétől, valamint a tanfelügyelőség képviselőjétől a testület soros ülésén. A Székely Mikó Kollégium diákjai közül Juhos Attila, valamint Simon Ádám, a Mikes Kelemen Elméleti Gimnáziumból Blázer Imola Boglárka, a Mihai Viteazul Főgimnáziumból Ionuţ Bercan, míg a bodzafordulói Mircea Eli­ade Elméleti Líceumból Corina Hermenean volt a kitüntetettek között. Ők az érettségivizsgán nyújtott teljesítményükkel érdemelték ki az 500 lejes támogatást, míg Apafi Teodor, a bodzafordulói Mihail Sadoveanu-iskola, illetve Mara Cristina Vărvăruc a Mihai Viteazul-iskola diákja a képességfelmérő vizsgán elért legmagasabb osztályzattal. Tamás Sándor kifejtette: ez az első alkalom, hogy az önkormányzat díjazza a kiemelkedő teljesítményű diákokat. Hagyományt szeretnének teremteni, ezért évente megismételik a jutalmazást. A diákok közül mindössze ketten (a friss gimnazisták) vették át személyesen a jutalmat, mivel a többiek időközben már elkezdték egyetemi tanulmányaikat.
Keresztély Irma tanácstag, volt főtanfelügyelő a kezdeményezés kapcsán elmondta: időszerű, hiszen Háromszék a negyedik helyen áll a tantárgyversenyeken elért eredmények terén, és ezt a teljesítményt mindenképp értékelni kell, egyebek mellett ilyen gesztusokkal. Beszámolt arról is, hogy tavasszal a minisztérium végre jóváhagyta egy tehetséggondozó központ létrehozását a megyében, amely révén tovább javíthatóak az így is figyelemre méltó eredmények. A volt tanfelügyelő ugyanakkor javasolta, hogy a jutalmazást akár a tantárgyversenyeken kiemelkedő eredményt elérő diákokra is ki lehetne terjeszteni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2015-10-03: Máról holnapra - Váry O. Péter:

Három szavazás

Három testület szavazott az elmúlt napokban a Terra Siculorum 2021 Egyesület alapításáról: Hargita és Kovászna megye tanácsa, illetve Sepsiszentgyörgy önkormányzata.
2015-10-03: Jegyzet - Demeter J. Ildikó:

Poroszkálós ügyintézés (Kármentő)

Hivatalos intéznivalója minden polgárnak van, el is megy szépen a megfelelő intézményhez papírokat kérni, kivárja a sorát – igen kevés helyen lehet enélkül megúszni –, elmondja a gondját, és várja a megoldást. Újabban segítőkészek a közalkalmazottak is, elmagyarázzák, mi kell még az iratcsomó kiegészítéséhez, az útbaigazítás mellé tanácsot adnak a kérvény megfogalmazásához vagy kitöltéséhez, ami kissé szokatlan, de igen jóleső a korábbi goromba kiszolgáláshoz szokott ügyfeleknek.