19–10 Kézilabda, A-osztályBeszterce–Sepsi-SIC 37–21

2015. október 24., szombat, Sport

Beszterce, városi sportcsarnok. Vezette: L. Ghiță (Kolozs megye) és T. Sanduj (Hargita megye). Beszterce: Caragea, Cetăţeanu–Vezentan 4, Dorhoi 7, Cârstea 5, Maior-Pașca 5, A. Tamaș, R. Tamaș 3, Cira 3, Andriță 5, Zegrean 3, Ciunt 1, Szabo 1, Vârtic. Edző: Horațiu Pașca. Sepsi-SIC: Bíró–Bălăceanu 1, Simma 1, Hageanu 1, Mátis Z. 3, Voloncs 11, Boriceanu 2, Popa 1, Dobra 1, Nagy, Györkovács, Bucur, Condurache, Popovici, Lukács. Edző: Vida Attila.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Tizenhat gólos vereséget szenvedett a Sepsi-SIC a szuperligába vágyó, eddig veretlen, tapasztaltabb játékosokkal rendelkező éllovas Beszterce csapatától a női A-osztályos kézilabda-bajnokság hetedik fordulójának nyitómérkőzésén. Vida Attila tanítványai kissé meghatódottan kezdték a mérkőzést, így a házigazdák elhúztak három góllal. Az első félidő vége előtt sikerült felzárkózni 15–10-re, azonban a szünet előtt még négyszer köszönt be az éllovas.
Kilencgólos szentgyörgyi hátránnyal fordultak a csapatok, és a beszterceiek a második játékrészben ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták: már az első percekben sorozatban ötször találtak be Bíró kapujába, és a folytatásban a zöld-fehér mezesek csak futottak az eredmény után. A találkozó utolsó tíz percében csak három gólt szereztek a szentgyörgyiek, de már a cserejátékosok is lehetőséget kaptak.
Dicséretes, hogy a megyeszékhelyiek huszonegyszer találtak be egy jóval erősebb csapat kapujába, hiszen eddig csak Slatina és Resicabánya tudott több találatot a beszterceiek kapujába juttatni: előbbi 22-szer, utóbbi 26-szor zörgette meg a hálót. „Nagyon jó csapata van Besztercének, ennek ellenére voltak jó pillanataink támadásban és védelemben is. Beszterce Dévával harcol a szuperligába jutásért, és véleményem szerint előbbi az esélyesebb” – nyilatkozta a mérkőzés után Vida Attila. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2015-10-24: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

Labdarúgás. Ma 15 órától az éllovas Sepsi OSK igazi rangadót játszik a harmadik helyezett Románvásári Petrotubbal a III. ligás pontvadászat 9. fordulójában. Az előző körben a szentgyörgyiek a Lieşti otthonában diadalmaskodtak 2–1 arányban, a vendégek pedig hazai pályán 2–0-ra győzték le a Bákói Aerostart. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a Petrotub 1–0-s győzelmet aratott Sepsiszentgyörgyön, majd a májusi visszavágón a piros-fehér mezesek elhozták a három pontot, hiszen 3–2-re győztek.
2015-10-24: Közélet - Hecser László:

Ötvenhat, az örök példakép (Barót) (Ötvenhat Háromszéken)

A Baróti Szabó Dávid Középiskola udvarán az egykori diák, Moyses Márton, illetve a hozzá hasonlóan mártírhalált vállaló anyaországi Bauer Sándor és a cseh Jan Palach emlékművénél emlékeztek tegnap a barótiak. A felszólalók a szervezkedő magyarokra kegyetlenül lesújtó román államhatalom embertelenségét emelték ki: sokakat kivégeztek, még többeket meghurcoltak, közben pedig közösségünket jogaitól fosztották meg.