Iskolás sportElmaradt a címvédés

2016. március 7., hétfő, Sport

A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola végső sikerével zárult az elmúlt hét végén a kispályás labdarúgó Berde Áron Kupa kilencedik kiírása, amelynek a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola sportterme adott otthont. A magyarországi együttes a döntőben 1–0-val bizonyult jobbnak a tavalyi győztes házigazdáknál, így elmaradt a címvédés. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Mikes Kelemen Líceum csapata állhatott fel. A kétnapos viadalon hét megyeszékhelyi és egy külföldi tanintézmény csapata vett részt.
 

A II. Rákóczi a B-csoportból egyetlenegy meccset sem veszítve menetelt a végső sikerig, döntőbeli ellenfele, a Berde Áron pedig az A-csoport legjobbjának bizonyult. A kiskunhalasiak a csoportkör alatt 4–0-ra verték a Puskás Tivadart, majd 5–1-re nyerte a Refi ellen, és 2–0-val múlták felül a Mikest. A berdés fiúk 4–1-re győztek a Kós Károly ellen, 2–1-es sikerrel zárult a Mikóval szembeni meccsük, és 4–0-s zakóval öltöztették fel a művészetiseket. A legjobb négy között a II. Rákóczi 2–1-gyel volt jobb a Mikónál, míg a Berde Áron a Mikest ugyancsak 2–1-re verte.
A döntőben tehát a torna két veretlen együttese csatázott egymással, a küzdelmet pedig az anyaországi vendégek bírták jobban, akik mind­össze egy gól különbséggel, azaz az 1–0-val nyerték meg a legjobbak párharcát.
A kilencedik Berde Áron Kupa végeredménye: 1. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola, 2. Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, 3. Mikes Kelemen Líceum, 4. Székely Mikó Kollégium, 5. Kós Károly Szakközépiskola, 6. Puskás Tivadar Szakközépiskola, 7. Plugor Sándor Művészeti Líceum, 8. Református Kollégium.
A torna legjobb mezőnyjátékosának Incze Botondot (Mikes) választották meg, a legjobb kapusnak járó díjat Pap László Csaba (Berde Áron) kapta meg, a legjobb berdés játékos Czintos Ferenc József, míg a legjobb külföldi játékos Androczki Máté lett. A torna gólkirályi címén Boér Hunor (Mikes) és Tánczos Andor (Mikó) osztozott.
A torna támogatói: Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, Bertis, Salvatore Egyesület, Best Western Park Szálló és Vendéglő, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Communitas Alapítványt és az önkéntesek. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1548
szavazógép
2016-03-07: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A hanyagság győzelme

Január végén kerültek a bukaresti Marie Curie Gyermekkórházba a hemolitikus urémiával kezelt Argeş megyei csecsemők, és március elején még mindig nem tudni, mitől betegedtek meg. Sőt, pontosan azt sem, hányan voltak, illetve vannak, mert pénteken és szombaton újabb hasmenéses apróságokat szállítottak át, s mintha ez nem lenne elég, két másik tömeges gyomorrontás is borzolja az idegeket: előbb egy Galac megyei falu, majd egy szintén piteşti-i iskola kisdiákjai kerültek kórházba.
2016-03-07: Sport - :

Félöröm (Asztalitenisz)

Egyik szemünk nevet, a másik sír a céhes városbéli Nagy Mózes SK fiú és lány pingpongcsapatának szombati teljesítménye után. Előbbi az A-osztályban, utóbbi pedig a B-osztályban való maradásért küzdött.