LabdarúgásDöntőben az Atlético Madrid

2016. május 5., csütörtök, Sport

Az Atlético Madrid két év után jutott be újra a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután az elődöntő második mérkőzésén 2–1-re kikapott a Bayern München otthonában, de 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutott tovább.


Az első percekben a Bayern München birtokolta többet a labdát, majd a 31. percben a németek 19 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutottak, Xabi Alonso ellőtte a sorfal mellett a labdát, amely José Giménez lábáról a kapuba vágódott. Három perccel később Giménez ismét főszereplő volt, ezúttal azért, mert a büntetőterületen belül lerántotta Javi Martínezt, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, Thomas Müller büntetőrúgását pedig Oblak hárította. Az 54. percben hibátlan ellentámadást vezetett az Atlético Madrid, Fernando Torres ugratta ki Antoine Griezmannt, aki 16 méterről higgadtan elpasszolta a labdát Neuer mellett. A 74. percben mégis felélesztette továbbjutási reményeit a Bayern: David Alaba bal oldali beadása után Arturo Vidal középre fejelte a labdát, a középen érkező Robert Lewandowski pedig két méterről a kapuba bólintott. A folytatásban az Atlético Madrid megkapta az esélyt, hogy végleg lezárja a párharcot, hiszen tizenegyeshez jutott. Ezt Torres végezte el, de rosszul lőtte a labdát, s Neuer védett.
A spanyol együttes 1974 és 2014 után harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, amit ezúttal bizakodva várhat, hiszen az a csapat, amely kiejtette Pep Guardiola együttesét a BL-ben, mindig elhódította a trófeát. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2016-05-05: Sport - :

Küzdőtéren az utánpótlás (Labdarúgás)

IV. LIGA. Négy hazai siker mellett egy döntetlent és két elnapolt mérkőzést jegyezhettünk az ifjúsági pontvadászat hétvégi, 25. játéknapján.
2016-05-05: Sport - :

Májusi sportnaptár

5. LABDARÚGÁS. Európa-liga, elődöntő, visszavágók
5–21. LABDARÚGÁS. U17-es Európa-bajnokság, Azerbajdzsán
6. ATLÉTIKA. Gyémánt Liga rajtja, Doha