Tiltakozás az egységes adóztatás ellen

2016. május 7., szombat, Közélet

Az egységes adóztatási rendszer miatt kezdett tiltakozó akciót Nagy Gergely Levente magánvállalkozó a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatallal szemben.

Nagy Gergely Levente autó- és motorjavítással foglalkozó egyszemélyes vállalatára ugyanakkora a műhely adókötelezettsége, mint az állami vagy nagyobb cégeké. Közlése szerint évi jövedelme 7800 lej, ebből lejön előbb 1248 lej jövedelmi adó, továbbá 2375 lej helyi adó és illeték, marad 4177 lej, ami tizenkét hónapra elosztva – mert szabadságon 30 éve nem volt – 348,08 lej havonta. „Dolgozom, mint a marha, majdnem semmiért” – mondja.
Véleménye szerint a központosított törvénykezés hátrányosan érinti őt és a hasonló helyzetben lévő egyszemélyes vállalkozókat, mert nem ad lehetőséget a sajátos esetek kedvezményes elbírálására. Akciójával a decentralizált önkormányzatiság szükségességére hívja fel a figyelmet. Tiltakozását hétfőn 7.30–11 és 14–17 óra között folytatja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2016-05-07: Közélet - :

Csaló házvezetőnő

Újabb családot vert át a különböző álneveken dolgozó házvezetőnő Sepsiszentgyörgyön: N. I. a napokban tett feljelentést ellene, és hasonló lépésre biztatja sorstársait is. Elmondása szerint lapunkban olvasott a csalóról, aki néhány heti munka után sorra több hirtelen elhunyt hozzátartozójának temetésére kér kölcsön pénzt, amivel aztán eltűnik. A módszert már legalább tizenkét helyen alkalmazta – állítja a legújabb károsult, aki előbb a helyi rendőrségen próbált panaszt tenni, onnan azonban a 112-es egységes sürgősségi telefonszámra irányították. Hívására ki is küldtek valakit, aki jegyzőkönyvet vett fel, és azt tanácsolta a panaszosnak, hogy minél több pórul járt személyt mozgósítson, mert ha többen vannak, nagyobb büntetést kaphat a szélhámos. (demeter)
2016-05-07: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Kálnoki székely kapu Gárdonyban

Amolyan meglepetés akart lenni a gárdonyiaknak az a Kálnokon faragott székely gyalogkapu, melyet népes küldöttség vitt el a Sepsikőröspatak és Gárdony közötti testvértelepülési kapcsolat negyedik évfordulója alkalmából.