Képességpróbák felvételizőknek

2016. május 25., szerda, Közélet

Ma az angol nyelv ismeretéből vizsgáznak az intenzív nyelvosztályba felvételiző nyolcadikosok, holnap és holnapután a teológiai, művészeti és pedagógiai szakot választó diákok képességpróbáit tartják.


A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban és a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, valamint a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban ma 9 órakor kezdődik az angol próba, holnap 8 órától szóbeliznek a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumba felvételizők, akik pénteken 13 órától írásbeli megmérettetésen vesznek részt. A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban ma tartják a felvételit a drámaosztályba, 26–27-én a zene és a képzőművészeti szakra jelentkezőket vizsgáztatják. Csütörtök reggel 8 órától felvételiznek a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző pedagógiai osztályába iratkozók, és 9 órától lesz a képességpróba a Nagy Mózes Elméleti Líceum katolikus teológiai osztályába. A céhes város Református Kollégiumában pénteken 9 órától felvételiztetnek. Magyar nyelvi vizsgát csak a Székely Mikó Kollégiumban tartanak, az ismeret-ellenőrzés ma 9 órakor kezdődik. (fekete)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2016-05-25: Közélet - Fekete Réka:

Évzáró táncjátékkal

Köszöntötték az idén nyolcvanadik életévüket betöltő nyugdíjas pedagógusokat, búcsúztatták a néptánccsoport idei ballagóit és Kós Károly Régi Kalotaszeg című írásából felolvasott részlettel szóltak a  helytállásról, az itthon maradásról – a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium néptánccsoportjának a Tamási Áron Színházban tartott vasárnap esti évzáróján ezek az ünnepi pillanatok előzték meg a Szent Anna-tó legendája nyomán összeállított Könnyek tava című táncjáték bemutatóját.
 
2016-05-25: Közélet - :

Táskában a segítség

Alig tízlejes adomány ellenében jókora méretű, legalább tízkilós csomagot megbíró, belső zsebbel ellátott tartós bevásárlótáskát kínál a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA), amelynek ellenértékét a házi beteggondozásban nélkülözhetetlen szolgálati gépjárművek beszerzésére fordítják.